Prošlog vikenda plesačice iz udruge Gesta sudjelovale su na 16. natjecanju Treps u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu. Odlukom žirija Gestice su izborile finale natjecanja koje će se održati u svibnju.

Koreografija „Zadarski galebovi" ušla je među 34 najbolje ocijenjene koreografije koje su ove godine prijavljene na natjecanju. Kroz tri dana publika je imala prilike vidjeti preko 70 koreografija suvremenog plesa i klasičnog baleta. Zadarski galebovi su se natjecali u kategoriji suvremeni ples - kategorija B.
Stručno povjerenstvo u sastavu Ognjen Vučinić (zagrebački plesni ansambl & Masa dance company), Dina Ekštajn (Studio suvremenog plesa) i Mirna Sporiš (Hrvatsko narodno kazalište Zagreb) nisu imali nimalo lagan zadatak za odabir zbog sjajnih koreografija i izvedbi.

- Presretni smo da smo ušli i ove godine u ekipu s najboljima i da su naši mali, ali veliki zadarski galebovi ostavili trag na žiriju. Stoga će ponovno u svibnju odletjeti za Zagreb. Ovo je veliki poticaj za mlade Gestice, ponajviše jer im je ovo bilo prvo plesno putovanje koje će se sigurno pamtiti, ističe osnivačica i umjetnička voditeljica Nena Jurišić.

Plesna udruga Gesta ove godine obilježava 18 godina uspješnog djelovanja na području plesne i izvedbene umjetnosti. Nena Jurišić od samog početka rada ističe svoj autorski rad i to ne samo plesni, već i literarni, s obzirom na to da je autorica preko 40 dramsko-plesne predstave koje su u proteklih 18 godina plesno odgojile, obilježile i obogatile u pedagoškom smislu brojne male i velike Zadranke.

Do kraja plesne školske godine je ostalo svega nekoliko mjeseci, a Gestice uz brojna putovanja i natjecanja vrijedno rade na kruni kraja školske godine, ljetnoj produkciji koja će se održati 10. lipnja u HNK Zadar.