Sljedećeg tjedna počinje novo izdanje manifestacije Zadar čita. Već prvog dana ljubiteljima kulture dostupan je bogat program.

Uoči samog otvaranja u Gradskoj knjižnici radionicu će u bibliobusu održati učenici Osnovne škole Valentina Klarina Preko, koji će pod mentorstvom svoje učiteljice napraviti veliko stablo s neispisanim knjigama od papira kao listovima. Stablo će donijeti u bibliobus, a uz pomoć knjižničara pretraživat će naslove koji u sebi sadrže broj te ih ispisivati na papiriće.

Od 8:30 u ogranku Ploča radionicu, Heksametar - Ahilejev metar vodi Ana Fundak iz Centra za poduku Tempero, a sudjeluju učenici 4. razreda OŠ Krune Krstića PŠ Ploča. U ogranku Crno održat će se radionica Učimo brojalice, a u Arbanasima "Rastemo uz priču: Br br brojalica".

Prilikom otvorenja manifestacije u 11 sati održat će se književni kviz na kojem sudjeluju korisnici Knjižnice podijeljeni u ekipe. Pobjednička skupina bit će nagrađena knjigama koje daruje izdavačka kuća Fraktura. U program su uključeni učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar izradom scenografije Obrisi brojeva te učenici Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole Zadar pripremom i posluživanjem slastica u obliku brojki.

Nakon radionice o Marinu Getaldiću navečer u 19 sati slijedi književni susret s Ivanom Šojat. Razgovor s književnicom moderiraju izv. prof. dr. sc. Nives Tomašević s Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru te doc. dr. sc. Sanja Knežević s Odjela za kroatistiku Sveučilišta u Zadru.