Gradska knjižnica Zadar i ove godine organizira manifestaciju „Zadar čita" pod motom „Ni pet ni šest nego jedanaesti Zadar čita". Tema ovogodišnje manifestacije, koja će se održati od 25. do 30. ožujka,  je broj.

Objavljen je program  događanja u sklopu Zadar čita na kojem će glavni gosti biti Ivana Šojat, Nebojša Lujanovići te slovenski kantautor Zoran Predin  koji promovira svoju prvu knjigu Glavom kroz zid. Predin je najavio zadarsku promociju kada se u emisiji Nedjeljom u 2  upoznao s čovjekom budućnosti - Zadraninom Jurom Zubčićem.


25. ožujka u 11 sati - Otvorenje manifestacije.
Prilikom otvorenja manifestacije održat će se književni kviz na kojem sudjeluju korisnici Knjižnice, podijeljeni u pet skupina. Pobjednička skupina bit će nagrađena knjigama koje daruje izdavačka kuća Fraktura. Voditelj kviza je knjižničar Ante Kolanović, a u pripremi sudjeluju djelatnici Gradske knjižnice Zadar.
U program su uključeni učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar izradom scenografije Obrisi brojeva te učenici Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole Zadar pripremom i posluživanjem slastica u obliku brojki. U ulaznom dijelu Knjižnice postavljena je izložba Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti - Marin Getaldić - pogled u novo doba. Autorica izložbe je dr. sc. Marijana Borić.

25. ožujka u 19,00 sati - Književni susret s Ivanom Šojat
Razgovor s književnicom moderiraju izv. prof. dr. sc. Nives Tomašević s Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru te doc. dr. sc. Sanja Knežević s Odjela za kroatistiku Sveučilišta u Zadru.

26. ožujka u 19,00 sati - Književni susret s Nebojšom Lujanovićem
Razgovor s književnikom moderiraju izv. prof. dr. sc. Nives Tomašević s Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru te izv. prof. dr. sc. Miranda Levanat-Peričić s Odjela za kroatistiku Sveučilišta u Zadru.

27. ožujka u 19,00 sati - Književni susret sa Zoranom Predinom
Razgovor s književnikom moderira Ante Kolanović, djelatnik Gradske knjižnice Zadar.

28. ožujka u 19,00 sati - Sinj i alka
Predstavljanje knjige Sinj i alka: priče o ljudima i događajima autora Jakova Žižića. U predstavljanju sudjeluju: Ivica Radoš, novinar i publicist; prof. dr. sc. Vanda Babić s Odjela za kroatistiku Sveučilišta u Zadru te Jakov Žižić, autor knjige. Susret moderira dr. sc. Denis Vekić.

29. ožujka u 19,00 sati - Desetka - 10 godina udruge Zadarski pisci
Članovi udruge ZaPis, uz prigodni književni program, obilježit će deset godina djelovanja te predstaviti svoj kontinuirani rad.

30. ožujka u 11,00 sati - Književni susret s Mirjanom Mrkela
Predstavljanje zbirke pjesama Mi smo dva svijeta autorice Mirjane Mrkela. U predstavljanju sudjeluju Valentina Mlađen, Vinko Radovčić te Mirjana Mrkela, autorica knjige.

Sva događanja odvijaju se u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar.