Plesna udruga Gesta sa svojim mlađim skupinama danas putuje u Zagreb u Centar za kulturu Trešnjevka na TREPS susrete plesnih grupa na kojima će sudjelovati preko 400 plesača iz cijele Hrvatske kroz četiri tjedna.

Prvi tjedan susreta rezerviran je za suvremeni ples i klasičan balet koji je započeo još u petak prvim dijelom natjecatelja. Gestice su na rasporedu danas sa svojim ulomcima iz posljednje dramsko-plesne produkcije, koreografijama galebovi, živi vrt i naslova istoimene predstave MI-jao u koreografiji umjetničke voditeljice Nene Jurišić.

Gestice koje večeras nastupaju po prvi put sudjeluju i putuju pod vodstvom Geste. Djevojčice su uzrasta od 7 do 10 godina. Ovo nije prvo sudjelovanje Geste na Trepsu u proteklih nekoliko godina su svojim plesnim koreografijama ulazile u sama finala ponekad čak i sa dvije koreografije što je za Gestu bio veliki uspjeh i priznanje.

Stručno povjerenstvo sastavljeno od poznatih plesnih pedagoga svojim ocjenama i viđenjem prikazanog biraju koreografije za finalnu Gala večer na kojoj se biraju po kategorijama prva mjesta, mlade nade i debitanti.

- Poanta odlaska s djecom na ovakve susrete gdje će vidjeti različitost koju pruža plesna umjetnost, gdje će djeca vidjeti bolje od sebe i lošije, širi im vidike o plesu i onom što nam on pruža. Svakako smatram da je vrlo nezahvalno i teško ocjenjivati ples kao disciplinu koju svako vidi na svoj način. Iako ono što je jednostavno ocijeniti je da treba zadovoljiti plesnu strukturu koja sama po sebi nalaže da u cijelini je potrebno pratit ritam i da je uvježbanost elemenata na nivou. Gestine koreografije su svojevrsne priče jer su i same po sebi dio cjelovečernje plesne predstave. Ono što je najvažnije u svemu je da ovakva plesna putovanja zbližavaju djecu i ostavljaju im nezaboravna sjećanja koja se pamte cijeli život, poručuje Jurišić.