U srijedu 20. ožujka u 20 sati pogledajte hit predstavu KAKO JE POČEO RAT NA MOM OTOKU u kopodukciji GDK Gavella i HNK u Šibeniku. Režiju potpisuje Dražen Ferenčina.

Igraju: Boris Svrtan, Janko Rakoš, Jakov Bilić, Nenad Cvetko, Franka Klarić, Šime Bubica, Igor Kovač, Anica Kovačević, Ivan Grčić, Nikola Baće i Zoran Gogić.

Ulaznice su od petke u prodaji na blagajni HNK Zadar od 11-13 h i od 18-20 h , subotom od 11-13h i na sustavu Croatia Tickets http://www.croatia-tickets.com/hr/event/hnk-zadar-kako-je-poceo-rat-na-mom-otoku. Cijena ulaznice iznosi 80,00 kn. Predstava je u dramskoj pretplati i u slobodnoj prodaji. Požurite po svoju ulaznicu kako zbog velikog interesa ne biste propustili hit predstavu - vjernu adaptaciju slavnog filma!

KAKO JE POČEO RAT NA MOM OTOKU, film Vinka Brešana, nastao 1996. po scenariju Ive i Vinka Brešana, svojevrsna je prekretnica u hrvatskom filmu 90-ih. Spojivši rat, odnosno njegov početak, kao temu sa žanrom komedije, Otok je uspio progovoriti o onome što smo tada proživljavali na humorističan način, prikupivši nevjerojatnih 342 tisuće gledatelja. Redovi ispred kina i natpisi Rasprodano na blagajnama vjerojatna su posljedica činjenice da je ovaj film komunicirao i nasmijavao, analizirao i ironizirao, propustivši olakšavajući smijeh u nataloženu tamu. I pogled unatrag, više od 20 godina nakon kino-premijere, smješta ovaj rad među ponajbolja, najvitalnija ostvarenja naše kinematografije zahvaljujući dinamično skrojenoj fabuli, živim glumačkim likovima s kojima se možemo poistovjetiti i dijalozima koji su nam se uspjeli upisati u kolektivnu memoriju

Otok je ponovo oživio i u kazalištu. Ova, u osnovi intimna priča, utkana u turbulentne društvene okolnosti jednog razdoblja koje nas je bez sumnje odredilo, ima nam zacijelo što i danas za reći!

Prema kritičarima ovaj kazališni naslov je „dosljedan nasljednik filmske verzije" !