U utorak 19. ožujka u Gradskoj knjižnici, s početkom u 18 sati održat će se književni susret sa francuskim pjesnikom Jean-Pascal Dubostom, sudionikom ovogodišnjeg Goranovog proljeća, tradicionalnog pjesničkog festivala koji se održava u spomen na Ivana Gorana Kovačića. 

Jean-Pascal Dubost (1963.) suvremeni je francuski pjesnik koji je objavio desetak zbirki poezije, redovito objavljuje književne kritike u nizu francuskih književnih časopisa, vodi radionice pisanja, organizira festival suvremenog pjesništva te sudjeluje u brojnim drugim aktivnostima vezanim uz promociju pjesništva.

Razgovor sa Jean-Pascalom Dubostom moderirat će Marija Spajić i Mirna Sindičić Sabljo s Odjela za francuske i frankofonske studije Sveučilišta u Zadru, a simultano će ga prevoditi Matea Krpina. U sklopu književnog susreta održat će se i recital poezije u izvedbi studenata francuskog jezika i književnosti Sveučilišta u Zadru te dodjela nagrade za najbolji studentski prijevod s francuskog jezika.

U organizaciji susreta sudjelovali su Odjel za francuske i frankofonske studije Sveučilišta u Zadru, Gradska knjižnica Zadar i Hrvatsko-francuska udruga Zadar.