Osnovna glazbena škola sv. Benedikta iz Zadra, čiji osnivač su Benediktinke sv. Marije, slavi Dan škole 21. ožujka, na blagdan preminuća sv. Benedikta, a ujedno i prvi dan proljeća.
Nakon prošlogodišnje proslave desete obljetnice postojanja i rada Škole, u jedanaestoj nastavnoj godini nastavljamo s tradicijom obilježavanja Dana škole svečanim koncertom učenika, koji će se ove godine održati u srijedu, 20. ožujka, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, s početkom u 20 sati. Ulaz na koncert je slobodan i ovim putem pozivamo svu zainteresiranu javnost da nam se pridruži, te svojim aplauzom podrži naše male glazbenike.

Bogat program ovogodišnjeg Svečanog koncerta učenika povodom Dana škole započet će predstavljanjem šestero naših ovogodišnjih natjecatelja, osvajača prvih i drugih nagrada na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika „Mladi Padovec" u Novom Marofu i 57. regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Dubrovniku. U nastavku, publika će imati priliku doživjeti nastup polaznika predškolske glazbene skupine, školskog zbora, te učenika svih instrumenata koje podučavamo u školi, a to su: glasovir, harmonika, violina, gitara, harfa, oboa, flauta i klarinet.