Drama plus na današnjoj je konferenciji za medije najavila nadolazeći kazališni program za 2019. godinu i autorski projekt "Lektira na sceni" koji uključuje i predstavlja četiri nove premijere: "Krležijana" (Miroslav Krleža), "Životinjska farma" (George Orwell), "Kabanica" (N. V. Gogolj) te "Djevojčica sa šibicama" (H.C. Andersen).

Cijeli autorski tim Drame Plus šest je mjeseci radio na ovom program koji će se izvesti u HNK Zadar. U timu je redatelj Vinko Radovčić, dramaturginja Sunčica Sodar, scenograf Josip Kresović, kostimografkinja Anita Goreta, koreografkinja Natali Perić. Oni rade s 50 mladih ljudi na novim predstavama. 

- Mi nismo opterećeni s aferom lektire jer se odavno radila ideja da ove predstave uprizorimo, a moja režijska ideja se dugo čuvala u ladicama. Neke predstave su s profesionalnim glumcima, a neki s članovima Drame plus. Sve, međutim, imaju snažnu kritiku na društvo, što mislim da je važno za mlade jer je to jedan od načina na koji se mogu izraziti, izjavio je redatelj i voditelj Drame Plus Vinko Radovčić.

Prva predstava "Krležijana" najavljena je već za utorak 19, ožujka. Na "presici" je istaknuto kako je taj "projekt nastao vrlo spontano, za vrijeme jedne radionice.

- Htjeli smo polaznicima radionice omogućiti da se po prvi puta upoznaju sa procesom rada na tekstu, budući da mnogi gaje ljubav prema kazališnoj umjetnosti. Imali smo individualni razgovor sa svakom osobom koja je izabrala svoj tekst Miroslava Krleže i najveća "dramaturška zavrzlama" je kako sve te tekstove i monologe spojiti u kompaktnu cjelinu koju danas nazivamo izvedbom, što smo vrlo uspješno do sada odradili. Uzeli smo Krležina najpoznatija djela od dramskih tekstova, poezije do njegovih misli s zajedničkim nazivnikom njegove ličnosti. Stoga nas predstava vodi i kroz njegova djela i kroz njegov lik, govori dramaturginja Sunčica Sodar.

Druga predstava  je "Životinjska farma" čija će premijera biti 8. lipnja 2019., najveći  je projekt Drame Plus do sada. Nakon uspješne kooperacije sa HNK u obliku predstave "Snajper", slijedi Gogoljeva "Kabanica" (31. srpnja 2019.) koja se opisuje kao glasan prosvjed protiv ugnjetavanja malog čovjeka, socijalne nejednakosti i nepravde.

"Djevojčica sa šibicama" - bajka (koja ujedno nije bajka već mnogima stvarnost),  Hansa Christiana Andersena zadnja je premijerna predstava  koju je je Drama plus najavila za listopad 2019. godine.