U četvrtak, 28. veljače u 20 sati na programu zadarskog kazališta je predstava Snajper autora Damira Karakaša, nastalu u koprodukciji Drame plus i HNK Zadar te u režiji Vinka Radovčića. U predstavi igraju Dominik Karakašić, Irena Tereza Prpić, Deni Sanković i Dragan Veselić.

Predstava je premijerno izvedena na 24. Zadarskom kazališnom ljetu 2018. uz odlične reakcije publike i medija.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar po cijeni od 40,00 kuna. Radno vrijeme blagajne je od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.

Prazan i napušten stan. Vrijeme je političke kampanje. Muki i njegova trudna djevojka Sunčica trebaju izvršiti naručeno ubojstvo predsjedničkog kandidata kako bi zaradili za odlazak u Pariz, koji za njih postaje mitsko mjesto ostvarenja boljih prilika, nasuprot neperspektivnoj slici stvarnosti i "naciji luzera" iz koje žele pobjeći. U njihov plan umiješa se Student, rezignirani pacifist, čija pomirljiva uvjerenja pokazuju tek ostatke bunta i želju da se raskine s konvencijama društva.

Troje pripadnika mlađe i izgubljene generacije preispituje uzroke svog nezadovoljstva društvom i motive koji ih pokreću na promjenu. Idealistična borba za "pravednije društvo", potreba za revolucijom, sebični materijalistički razlozi i osobne frustracije isprepleću se u motivu snajpera čiji hitac treba ubiti visokog dužnosnika, pri čemu snajper služi kao metaforički prikaz obračuna s društvom i sa samim sobom.

Snajper propituje revoluciju i smisao bunta, pravo na ubojstvo (pa i životinja u lovu!), ukazuje na važnost svjesnosti trenutka u kojem jesmo. Izgrađuju li se ideali ili se ruše u susretu s neupitnom stvarnošću? Kako postići balans između odgovornost nas sviju za svijet u kojem živimo i bavljenja vlastitim malim i samo našim životima? - Vinko Radovčić.