Zadarski plesni ansambl nastavlja s organizacijom radionica kojima je cilj edukacija i promocija suvremene plesne umjetnosti u Zadru i okolici. Ovu subotu, 2. ožujka s početkom u 11 sati u dvorani Zadarskog plesnog ansambla i udruge Gesta, radionicu suvremene plesne tehnike održat će plesač, koreograf i pedagog Ognjen Vučinić.

Porijeklom iz Pule, ovaj osebujan plesni umjetnik koji živi i radi u Zagrebu, član je umjetničkog vodstva Zagrebačkog plesnog ansambla, voditelj radionica u Zagrebačkom plesnom centru, suosnivač plesne kompanije MASA, izvođač i kreator brojnih plesnih projekata u Hrvatskoj i Europi. Dobitnik je Nagrade hrvatskog glumišta za najbolja plesna ostvarenja 2006., 2010. i 2012. godine, nagradu žirija na Festivalu minijatura u Beogradu, Grand Prix za predstavu u Alžiru...

Na svom prvom gostovanju u Zadru upoznat će polaznike radionice sa svojom plesnom poetikom kroz strukturirane pokrete koji grade kraće plesne faze, a služe osvješćivanju tijela i buđenju kreacije. Radionica je namijenjena polaznicima koji imaju osnovno plesno znanje i služit će kao nadgradnja brojnim zadarskim plesačima. Na ovaj način Zadarski plesni ansambl kontinuirano pomaže vidljivosti i raznolikosti postojeće plesne scene u Zadru, njezinoj decentralizaciji i profesionalizaciji.