Udruga „Stihovi i Note" objavila je službene rezultate nakon zatvaranja javnog natječaja za međunarodni 7. Festival duhovne glazbe „Svjetlost dolazi" Zadar 2019 koji će se održati 18. svibnja u HNK Zadar s početkom u 19:30 sati.

Odabrano je 12 izvođača iz raznih krajeva RH, a od toga 2 izvođača iz BiH. Izvođači će nastupati uz pratnju festivalskog benda pod ravnanjem Saše Miočića. 

1. NIKO NIKIĆ - O my Lord - ZADAR

2. JOŠKO PERIĆ - Njoj, nepresušnom vrelu - SPLIT

3. ZDRAVKO TOMIĆ - Prolaznost - RIJEKA

4. JELENA SKOKO - Predanje - ŠIROKI BRIJEG, BiH

5. BRANKO PERKOVIĆ - Divan si - SLAVONSKI BROD

6. MATIA ČIRJAK - Najveći - VRANA ,BIOGRAD na MORU

7. EFRAJIM BEND - Ako se i zemlja pomakne - ZAGREB

8. KORNELIJA&MIHOVIL DOROTIĆ - Daniel - BREGANA

9. FRANJEVAČKA MLADEŽ FRAMA - Pripravi put Gospodinu - POSUŠJE ,BiH

10. IVICA BAJTAL - Bože moj - KOMIŽA

11. RENATA BAREŠIĆ TABORI - Ne boj se - BIOGRAD na MORU

12. ANDRIJA MALTAR - Isuse, živote moj - ZADAR

Od ukupno izabranih 12 izvođača troje su debitanti na ovogodišnjem festivalu i to: Matia Čirjak iz Vrane, Andrija Maltar iz Zadra i Renata Barešić Tabori iz Biograda na Moru.

Festival duhovne glazbe „Svjetlost dolazi" Zadar 2019 festival je suvremene kršćanske glazbe, natjecateljskog karaktera na kojem će se dodijeliti nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stručnog ocjenjivačkog žiria i nagrada publike. Uskoro će biti i poznati članovi stručnog ocjenjivačkog žirija i revijalni gost ovogodišnjeg 7-og izdanja.

Organizator udruga "Stihovi i Note" uz Vesnu Benić izvršnog ravanatelja i Sašu Miočića umjetničkog ravnatelja festivala čestitaju svim odabranim izvođačima.