Objavljen je program obilježavanja manifestacije „Noć muzeja", čija je ovogodišnja tema „Muzeji - inovacije i digitalna budućnost", a održava se u petak, 1. veljače 2019., od 18.00 do 01 sat.

Poštujući zadanu temu Arheološki muzej Zadar i ove godine pripremio je bogat i zanimljiv program.

Od 18 do 01 sat održat će se izložba "Religije kamenog doba" Natalije Čondić (Arheološki muzej Zadar) i Ivora Karavanića (Sveučilište u Zagrebu).

U sklopu noći, održat će se i prezentacije "Digitalna budućnost je SADA!" Dina Tarasa, Nevena Vlakića i Ines Šelendić (Arheološki muzej Zadar), "Prezentacija fotografija iz fundusa AMZd preko interaktivnog ekrana" Roberta Maršića (arheološki muzej Zadar), "Kip carice iz stalnog postava antike Arheološkog muzeja Zadar - Konzervatorsko-restauratorski radovi" Siniše Bizjaka (Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu) i Kornelije A. Giunio (Arheološki muzej Zadar), "Upotreba suvremenih tehnologija u bioarheologiji: primjer neolitičkog ukopa iz Smilčića" Marija Novaka (Institut za antropologiju, Zagreb), "Rekonstrukcija izgleda i života nepoznatih ljudi" Krešimira Filipeca (Sveučilište u Zagrebu).

Od 18 sati do ponoći održat će se i radionica pod nazivom "Condura Croatica - spoj povijesti, izazova tehnologije i kreacije" Sanje Srbljinović Čuček (Hrvatsko origami društvo, Zagreb) i Jelene Vekić Bašić (Arheološki muzej Zadar).

Za cijelo vrijeme obilježavanja Noći muzeja 2019. u Arheološkom muzeju Zadar očekuju vas i nagradne igre, te prigodna prodaja muzejskih publikacija i suvenira.