U zadarskom kazalištu siječanj nudi koncert Zdenke Kovačiček, koja je stalna gošća zadarskog kazališta. Na repertoar je su uvrštene "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" koje će se prikazati u dva termina (12.30 i 19.30) u petak 18. siječnja, dok će "Tarzan", vlastita produkcija HNK Zadar, biti prikazan 23. siječnja.

Prvo gostovanje zakazano je 16. siječnja kada će zadarska publika moći vidjeti predstavu pod nazivom "Za umrijeti od smijeha" u režiji Marija Kovača. Satiričnu predstavu, u kojoj glume dvoje glumaca Gordana Gadžić i Marko Torjanac, potpisuju dva mala kazališta: Teatar Rugatino i Planet art.

U ponedjeljak 21. siječnja na programu je "Štefica Cvek u raljama života" Binocular teatra, u okviru programa „Smijeh kao lijek - smijehom protiv raka" Lige protiv raka Zadar. U utorak 29. siječnja Zadarski komorni orkestar u 10, 12 i 14 sati izvodi simfonijsku bajku Petar i vuk.

Za kraj mjeseca, u srijedu 30. siječnja u 20 sati Kazalište Knap i Zorin Dom Karlovac prikazat će predstavu Nina Škrabe "Dobri čovjek Bažulek" u režiji Georgija Pare. Dobri čovjek Bažulek mali je hrvatski čovjek, dobronamjeran i susretljiv, koji se nenadano našao u žrvnju vlastodržačke i pravno-korupcijske mašinerije. Izgubio je posao, stan i ženu te krenuo u tragikomičnu potragu za rješenjem svojih problema i za uzrocima svoje nezaslužene i nesretne sudbine.