U utorak, 11 prosinca u 18 h održat će se drugi susret "Razgovora ugodnog", čitateljskog kluba mladih u organizaciji zadarske Mladeži Matice hrvatske, kojem će tema biti "Visoko obrazovanje u Hrvatskoj".

- Ljudi su prvo razvili govor da bi mogli lakše preživjeti u surovom i divljem prapovijesnom svijetu. Otkriće pisma, a time čitanja i pisanja bilo je prava revolucija s kojom počinje povijesno razdoblje - gotovo pravocrtan uspon čovječanstva. Putem pisanja i čitanja znanje se nagomilavalo, nadopunjavalo, raslo i uz manje negativne konjunkture vuklo društvo prema naprednijem, lagodnijem i pravednijem društvu. Zbog pisane riječi, čitanja i obrazovanja smo danas tu gdje jesmo - hodimo zemljom u povijesno najboljem trenutku za to. Pošto smo čitanje pisane riječi apsolvirali na prvom i zadnjem „Razgovoru ugodnom," na redu je obrazovanje kao formalni proces prenošenja, razumijevanja i izvlačenja maksimuma iz poznatog znanja, pišu organizatori. Predloženu literaturu za raspravu i što Aristotel kaže o obrazovanju, možete pogledati na Facebook eventu.

Pozivaju se svi koji misle da mogu nekim svojim znanjem ili razmišljanjem doprinijeti, odnosno one koji žele nešto čuti o visokom obrazovanju na ugodno druženje u prostorije Ogranka Matice hrvatske u Zadru (Don Ive Prodana 1).