Turistička zajednica grada Zadra i Grad Zadar pozivaju sve ljubitelje opusa braće Grimm na izvedbu predstave Dragon teatra "Crvenkapica". Predstava će se održati u subotu 8.12.2018. u 18 sati u perivoju Gospe od Zdravlja u Kampo Kaštelu.

Gradski predio Kampo Kaštelo ovog Adventa postaje živa pozornica kojom se širi ponuda adventskog sajma u Zadru smještenom na drugom kraju Poluotoka na Trgu Petra Zoranića. Kampo KAdvent ponudit će djeci i roditeljima, ali i svim drugim posjetiteljima raznovrstan i veseli program.

Crvenkapica je zanimljiva dramatizacija elemenata bajki Braće Grimm, a u dramskoj strukturi priče o Crvenkapici pojavljuju se i razni likovi: Mačak u čizmama, Princ Žabac i Snjeguljica. Autorica tekstova songova u predstavi „Crvenkapica" je Jasmina Rodić. Za glazbeno oblikovanje su zaslužne Maja Šimić i Katarina Šango, inspirirane opusom Tielmana Susata i melodijama srednjovjekovnih plesova.

Nakon predstave slijedi zanimljiva igra u interakciji s djecom: „Ne ljuti se vuče", u kojoj djeca bacajući veliku crvenu kocku i igraju s pravim likovima igru inspiriranu „Čovječe ne ljuti se".

U slučaju lošeg ili sumnjivog vremena predstava će se održati na terasi caffe bara No.7 kod Izbora. Ulaz je slobodan.