Nagrade Hrvatskoga glumišta 2018., tzv. kazališni Oskari, dodijeljeni su sinoć na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu. Nagrada za najbolju lutkarsku predstava ili predstavu za djecu i mlade pripala je predstavi "Nikomu pravo" Ane Prolić prema motivima narodne pripovijetke "Svijetu se ne može ugoditi" u režiji Ane Prolić i produkciji Kazališta lutaka Zadar.

Uz ovu predstavu žiri je nominirao još jednu predstavu Kazališta lutaka Zadar, "Kaštanku" Antona Pavloviča Čehova u režiji Vjere Vidov (koprodukcija s Kazalištem Virovitica), ali je procijenio kako je predstava nastala prema motivima narodne pripovijetke Svijetu se ne može ugoditi najbolje što je lutkarstvo dalo u prošloj godini.

Ana Prolić za tekst "Nikomu pravo" bila je nominirana i u kategoriji "Najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolja dramatizacija, adaptacija, dramaturška obrada teksta ili dramaturgija predstave, a nagrada je dodijeljena Ozrenu Prohiću. Za najbolje glumačko ostvarenje u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade bila je nominirana Sara Lustig za ulogu Kaštanke, ali je nagrada dodijeljena Petri Cicvarć (Zorin dom Karlovac).

Upravni odbor HDDU-a nominirao je mnoge kazališne umjetnice i umjetnike, u kategorijama dramske, radio i televizijske umjetnosti, za scenografiju i kostimografiju, operetu i mjuzikl i plesnu umjetnost, a dodijelio je i nagradu za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti i dvije nagrade za svekoliko umjetničko djelovanje. Zoran Mihanović nagrađen za doprinos kazališnoj umjetnosti, Blaženka Milić za operetu i mjuzikl, a Mustafa Nadarević za dramu.