U ponedjeljak, 26. studenog u Koncertnoj dvorani braće Bersa - Kneževa palača s početkom u 20 sati održat će se koncert Zadarskog komornog orkestra pod nazivom Komorne vibracije.

Violinisti Marco Graziani i Ivan Novinc te violončelist Jasen Chelfi glazbenici su s bogatim iskustvom komornog muziciranja. Termin „komorna glazba", koji se prvi put pojavljuje sredinom 16. stoljeća, odnosio se na glazbu koja se izvodila u privatnosti doma nekog plemića ili u salonima na kraljevskome dvoru.

Dva stoljeća poslije dogodio se pomak - komornom se glazbom smatrala glazba pisana za manje ansamble, kao suprotnost orkestralnoj. Otada se komorna glazba počela izvoditi i u velikim koncertnim dvoranama, a intimnija atmosfera koja je prati nije više imala veze s mjestom izvođenja, nego s (malo)brojnošću izvođača.

Stoga su ne bez razloga danas koncerti komorne glazbe smatrani poslasticom za najistančanije glazbene sladokusce, a njezini interpreti posebno cijenjeni kao vrsni glazbenici koji mogu održati suptilnost takve, intimnije glazbe koja uvjetuje posebnu povezanost među glazbenicima, kao i onu s publikom.

 

Cijene ulaznica: 40 i 30 kn

Prodaja ulaznica: Info pult Kneževe palače

Radnim danima od 11 do 13 i 18 do 20 h

Subotom od 11 do 13 h