U petak u maloj dvorani HNK Zadar s početkom u 20 sati ne propustite koncert dua SARA & JAPPA pod nazivom „JAZZ WINTER WONDERLAND".

Otac i kći, Željko Brodarić Jappa ( akustična gitara i vokal) i Sara Brodarić (vokal) zadarskoj publici priredit će jedinstvenu glazbenu večer izvodeći poznate jazz standarde i evergreen melodije iz 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća koje su popularizirali pjevači kao što su Ella Fitzgerald, Nat King Cole, Frank Sinatra, Peggy Lee, Sarah Vaughan i mnogi drugi izvođači tog žanra.

Sara Brodarić poznata je pogotovo mlađoj publici po pjevačkoj suradnji s Lukyjem, TBF-om, Dječacima, klapom Libar i grupom Studio Frendo. Kao profesorica stranih jezika, u svom repertoaru pored engleskog, pjeva i pjesme na portugalskom, talijanskom i francuskom jeziku. Prvu nagradu žirija osvojila je na Večerima francuske šansone, a pred teatarskom publikom nastupila je u ulozi pjevačice u predstavi Romeo i Julija u splitskom HNK-u, svojom interpretacijom poznatog bossa nova jazz standarda.

Željko Brodarić Jappa široj je publici poznat kao frontman, pjevač, gitarist i skladatelj legendarne grupe Metak te kao solo kantautor i studijski glazbenik. Producirao je značajne albume vrhunskih izvođača (Đavoli, Crvena Jabuka, Haustor, Animatori, Regata, Luky i dr.), a potpisao je i scensku glazbu i prepjeve za uspješnu predstavu splitskog HNK-a - "Kašeta brokava".

Iza sebe imaju niz zapaženih nastupa, među kojima valja istaknuti rasprodane solističke koncerte u dvorani Gradskog kazališta lutaka Split pod nazivom "Jazz Winter Wonderland" 2016. i 2017. Godine te "My Jazzy Valentine" 2017. i 2018. u sklopu festivala "Jazz u veljači". Gostovanjem u splitskom HNK te koncertima u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića, atriju palače Cedulin u Zadru i nastupom na manifestacijama "Festival Soli Ston 2018." i "Konavle pod zvijezdama 2018." dodatno su potvrdili kvalitetu svojih nastupa. Kraj ciklusa ljetnih koncerata 2018. godine, Sara & Jappa obilježili su iznimno uspješnim "Split at Night Jazz" koncertom pred prepunim podrumima Dioklecijanove palače. Uspješan dvogodišnji niz nastupa nastavljaju prigodnim adventskim ciklusom Jazz Winter Wonderland 2018. i solističkim koncertima u sezoni 2018./2019. te sudjelovanjem na jazz festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.


View on YouTube

Ulaznice po cijeni od 40,00 kuna u prodaji su na blagajni HNK Zadar. Radno vrijeme blagajne ( 11-13h, 18-20h).