U četvrtak u Gradskoj knjižnici (Multimedijalna dvorana) s početkom u 18 sati, poznati zadarski odvjetnik i autor niza knjiga o kaznenom pravu, mr. sc. Šime Pavlović promovirat će svoju najnoviju knjigu: "Komentar zakona o spriječavanju pranja novca i financiranja terorizma".

Na promociji knjige govorit će i v. prof. dr. sc. Sonja Cindori, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Katedra za financijsko pravo i financijsku znanost s uvodnom temom: Prevencija proliferacije oružja za masovno uništenje kao financijskopravna komponenta prevencije pranja novca i financiranja terorizma kao i Damir Kos, mag. iur, sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske, s uvodnom temom: Kaznenopravni aspekt pranja novca i financiranja terorizma.

Osim njih, gostovat će i dr. sc. Željko Mršić, profesor Visoke policijske škole s uvodnom temom: Zatvoreni krug kriminala i "prljavog novca" u odnosu na naznake optimizma u borbi protiv toga zla te mr. sc. Šime Pavlović s uvodnom temom: Uloga odvjetnika u postupku pranja novca.