Objavljene su nagrade sa 21. Susreta profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej. Susret se održavao u Čakovcu od 15. do 19. listopada 2018., a Kazalište lutaka Zadar  je sudjelovalo sa dvije  predstave: „Nikomu pravo" i „Kaštanka". Osvojene su čak tri nagrade - Mate Matišić dobio je nagradu za najbolju scensku glazbu u predstavi Nikomu pravo, a Sara Lustig i Dominik Karakašić za uloge u Kaštanki.

Službeno obrazloženje žirija:
 
Nagrada za scensku glazbu, Mate Matišić: Nikomu pravo, Kazalište lutaka Zadar
 
Zanimljiva glazba s okusom tradicionalnog uspješno dočarava ali i proširuje predložak predstave, te se i tekstualno s njime stapa. Tako glazba kao nosač događanja preuzima važnu ulogu u ukupnosti predstave. Glazba je osmišljena na kvalitetan način, a izvedba uživo bi trebala tu kvalitetu dosljedno popratiti.
 
Nagrada za glumačko ostvarenje: Sara Lustig, Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar
 
 Animatorica Sara Lustig stopila se na zanimljiv način sa svojom lutkom Kaštanke: lutka kao prirodni produžetak glumičinog tijela a glumičino tijelo kao proširenje lutke. U tom sinaptičkom spoju kao da nastaju impulsi iz kojih se oba tijela - lutke i glumice - pokreću. Upravo ta mistična spona živog i neživog stvorila je dojam fluidnosti, beskrajne točnosti i ljepote. Besprijekorna animacija više je od dostupnog lutkarstva i na primjeru Kaštanke Sare Lustig imali smo jedinstvenu priliku ponovno promisliti animaciju i pomaknuti razumjevanje mogućeg korak dalje.
 
Nagrada za glumačko ostvarenje: Dominik Karakašić, Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar
 
Karakašić je u Kaštanki odigrao lijepu i snažnu ulogu Luke Aleksanriča. Predstava kao cjelina gotovo da vapi za Karakašićem koji unosi i grubost i toplinu: Karakašić predstavu dovršava preuzimanjem završne scene u trenutku u kojem predstava kao cjelina skoro pa zaboravlja svoj početak. Karakašić predstavi daje onu Rusiju na zanimljiv način koji je komisija odlučila nagraditi.