ZADAR - Danas je završni dan književnog festivala KaLibar BestiVala na kojem će glavna gošća biti poznata spisateljica kratke priče Tanja Mravak. Uz nju će u sv. Dominiku svoja djela predstaviti Tanja Stupar Trifunović te pjesnikinja Zadranka Martina Vidaić.

Nakon sinoćnje velike promocije najnovijeg djela Miljenka Jergovića, romana Selidbe, koja je bila više nego odlično posjećena, doznalo se kako taj jedini zadarski festival seli u Varaždin. Razlog tome su oslabljeni kapaciteti udruge Zapis koja ne može više organizirati  KaLibar BestiVal.
Potvrdio nam je to književni urednik Kruno Lokotar koji unatoč svojoj velikoj energiji i profesionalnosti, u Zadru više nema dovoljno partnerske snage u udruzi Zapis da bi se festival i dogodine organizirao.


On je sa svojih šest godina zadarskog života, uz neveliku potporu iz gradske blagajne, bio oaza duhovnosti koju može priuštiti napisana i izgovorena misao, stih, fikcija, pripovijedanje, pričanje i kritički osvrti. Svega toga je bilo ovih godina na Kalibar bestivalu. Jedino što se svi pitaju gdje su bili zadarski studenti jezika i književnosti te njihovi profesori.