Zadarski plesni ansambl će večeras, 25. rujna s početkom u 20 sati u Gradskom kazalištu mladih u Splitu u sklopu IKS Festival sezone, izvesti predstavu Pjesma protiv žena u koreografiji Sanje Petrovski.

Predstava je premijerno izvedena ove godine na Zadarskom kazališnom ljetu i zapažena je od strane i publike i kritike. Tekstualni predložak pjesme na glagoljici iz 16. stoljeća zapisan u Tkonskom zborniku, poslužio je kao inspiracija za ovo zanimljivo scensko djelo. Srednjovjekovna pjesma u kojoj se demoniziraju žene uz pomoć plesačica Zadarskog plesnog ansambla i glasa Tamare Šoletić, donosi na scenu novu, nesvakidašnju interpretaciju koja na neki način povlači paralelu s današnjim vremenom kada se ponovo raspravlja o ženskim pravima i nasilju nad ženama.
IKS Festival prezentira i (ko)producira suvremenu kazališnu umjetnost kroz međunarodnu suradnju u mediteranskoj regiji. Festival se održava svake godine u Splitu te prikazuje neke od najvećih aktualnih hitova suvremenih europskih kazališta. Njiegov kazališni program temelji se na visoko estetskim projektima nezavisnih kazališnih skupina, interdisciplinarnim projektima koji primjenjuju nove tehnologije i medije, te kroz koprodukciju s ostalim festivalima u Hrvatskoj dobiva prepoznatljivu vrijednost.