Večeras Dragon teatar započinje sa satovima kazališne škole za djecu u 19:20 sati u dvorani Mjesnog odbora Jazine II u Molatskoj ulici.

U posljednjih nekoliko godina polaznici Kazališne škole Dragon teatra zadarskoj publici prikazali su prave prestave u kojima su sudjelovali ne samo kao glumice i glumci, već i kao dizajneri svojih kostima.

Predstavom "Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica" polaznici su uveličali stogodišnjicu izdanja kultne zbirke "Priče iz Davnine" Ivane Brlić Mažuranić. Uslijedila je "Božićna priča" Charlesa Dickensa, "Čudesna šuma" Sunčane Škrinjarić i "Alisa iza ogledala" Lewisa Carrolla.

- Cilj rada Kazališne škole Dragon teatra je individualan pristup svakom djetetu što omogućava rad u manjim grupama. Polaznici kroz igru upoznavaju sve segmente kazališta i sudjeluju u radnom procesu stvaranja predstave. Budući da sam po vokaciji profesorica hrvatskog jezika i književnosti, repertoar Kazališnih škola Dragon teatra promišljen je i izlazi iz lektirne zadanosti. Želimo djecu upoznati sa ljepotom svjetske i hrvatske literature, ističe kazališna pedagoginja i profesionalna redateljica prof. Maja Šimić. 

Upisi su i dalje u tijeku i možete nam se pridružiti do idućeg polugodišta!