ZADAR- Ponuda pretplate iz HNK Zadar za sezonu 2018/2019. ne donosi ništa drugačije u odnosu na prošle kazališne godine.
Potencijalnim pretplatnicima po istoj cijeni kao i prošlih godina ponuđena je isti zbir od 10 gostujućih predstava, od čega su čak dvije iz šibenskog kazalište, četiri su sa zagrebačke kazališne scene te dvije premijere.

Za dvije vlastite produkcije, angažirani su isti redatelji koji su posljednjih godina radili u zadarskom kazalištu: Slovenac Matjaž Latin te Zoran Mužić koji slovi, kako je na jednoj konferenciji za novinare rekao sam ravnatelj HNK Renato Švorinić, kao njemu najdraži redatelj.
Sezonu otvaraju Splićani s predstavom Ol smo za jedan dan, nastalu po 11 priča iz Libra Marka Uvodića, u režiji i adaptaciji Trpimira Jurkića. S tom predstavom je lani splitski HNK proslavio 140 godina svog postojanja i 70. obljetnicu smrti Marka Uvodića.
Na programu se našao Takismetar, Teatra Exit s kojom je otvoreno prošlo Zadarsko kazališno ljeto. S teatrom iz slovenskog Kopra je očito uspostavljena suradnja pa će njihovo gostovanje dati međunarodno obilježje kazališnoj sezoni u Zadru