"Pop is not dead" naslov je nove izložbe Tarika Berbera i prve kojom se, nakon brojnih izložbi diljem svijeta, predstavlja u hrvatskoj, zadarskoj publici. Mladi Berber, nećak  je slavnog slikara  Mersada Berbara inače je naš sugrađanin obzirom da dio godine provodi i stvara u Žutoj kući.

Prva  njegova izložba u Hrvatskoj  otvarena je u subot u knjižnom klubu Knjigozemska, Rikarda Jeretova 5. i ostaje otvorena do 28. rujna ( može pogledati svakim danom od 19 do 22 sata).

Tarik Berber - Pop is not dead
U svom novom ciklusu radova Tarik se po prvi put posvetio istraživanju mogućnosti tehnike sitotiska. Ova grafička tehnika, popularizirana kroz pop art, omogućava veći broj otisaka iz iste matrice ostavljajući mogućnost igre, doslikavanja, intervencija i repeticije. Tarik, slikar ozbiljan i promišljen u radu, a zaigran i znatiželjan po prirodi, u svojim novim radovima kombinira grafiku i slikarstvo, kombinira različite grafičke matrice, izrađene prema njegovim crtežima i uvećane,a zatim transformirane na površinu platna, kombinira figuraciju i apstrakciju, klasičnu, gotovo renesansnu smirenost olovke i kaotičnu poletnost kista. Njegov rad je slojevit, svaki novi pogled uvodi nas sve dublje u priču. U ciklusu „Pop is not dead" prepoznajemo pop ikone s glazbene i filmske scene koje kombinira s licima „običnih" ljudi, postavljajući ih u neobične odnose, a koristeći se pop-art tehnikom ponavljanja, umnažanja, tvoreći potpuno novi narativ. Različite slikarske tehnike, metode, stilove koristi kao polazište, kao, kako i sam kaže, vokabular, od kojeg gradi svoju priču. On stvara sliku koja od nas traži angažman, odnos u kojem odgonetavamo simbole, ključeve i aktiviramo značenje slike. Za Tarika nema distance, odmaka, procjepa između života i umjetnosti, to je jedno i to se odražava i u njegovim slikama.

O umjetniku
Tarik Berber, banjalučki slikar s londonskom adresom svoje je djetinjstvo i afirmativne godine proveo u Italiji. Studij slikarstva završio je na slavnoj i zahtjevnoj Accademia di Belle Arti u Firenci, u klasi prof. Adriana Bimbija. Već kao vrlo mladi umjetnik stekao je niz značajnih priznanja za svoj rad.
Nakon brojnih izložbi diljem Italije, 2013. odlazi u London gdje je do sada imao 4 samostalne i 6 skupnih izložbi. Slovenskoj publici predstavio se na izložbi u Mariboru te u rodnoj Bosni i Hercegovini 2015. samostalnim izložbama u Bihaću, Tuzli i Sarajevu. Osim brojnih slikarskih radova, autor je i dvije rukom slikane animacije i 80m2 velike instalacije u Firenzi.
On je 2016. s Admirom Lješćaninom objavio je slikovnicu „Bajka o mjesecu" kao humanitarni projekt za Centar za djecu bez roditelja Duga. Nakon velikih solo izložbi 2017. u Firenzi i Londonu te posljednjih grupnih u Istanbulu i Milanu 2018., malom solo izložbom u Zadru, gradu u kojem od djetinjstva dio godine boravi i radi, po prvi put će se predstaviti hrvatskoj public, navodi se u najavi koju potpsiuje Koraljka Alavanja, inače kustosica Narodnog muzeja.