Zadrani i gosti idućih  pet dana imaju priliku uživati u zračnim akrobacijama plesača koji ujedno predstavljaju novu forumu suvremene umjetnosti - Vertikalni ples. On je u Zadar stigao zahvaljujući voditeljici udruge, diplomiranoj koreografkinji Mariji Ščekić.

  Najatraktivniji dio manifestacije odvijat će se  u subotu od 10 sati na zidu kod Kapetanove kule gdje će se plesati doslovno naglavačke. Zid je za tu prilku očišćen, istaknuto je na današnjem predstavljanju događaja.

Bogat program koji uključuje treninge, radionice, predavanja za javnost u idućih pet dana odvijat će se još i na Višnjiku, u Kneževoj palači. a dio manifestacije seli i u Sv. Filip i Jakov.

U sklopu programa u Zadru odvijat će se radionicu vertikalnog plesa i  javna predavanja. Cilj programa je promocija nove forme umjetničko - sportskog djelovanja u Republici Hrvatskoj kao i promociju kulturno-povijesne baštine grada Zadra.

 


PROGRAM:
15. - 19. 09. RADIONICA VERTIKALNOG PLESA na Višnjiku i na Trgu pet bunara pod vodstvom medunarodnog tima VDF koreografa (www.verticaldanceforum.com)
Termini održavanja radionice su u prijepodnevnim (od 09-13) i popodnevnim satima (od 16-19)

15.9. u 10:00h - Multimedijalna dvorana Kneževe palače
"Opasnosti i rizici vertikalnog plesa"- predavanje pod vodstvom Colina Zacchariasa, ACMG/IFMGA
gorskog spašavatelja i strucnjaka za rigging i sigurnost vertikalnih plesaca (Kanada)

18.9. u 19:30 - Multimedijalna dvorana Kneževe
"Nove forme - Novi pokret u RH" - javno predavanje pod vodstvom Marije Ščekić, voditeljice projekta

19.9. Sv.Filip i Jakov
19:00 - 21:30 "Histeria Nova vertikalni trening centar" - prezentacija projekta osnivanja prvog vertikalnog trening centrau RH pod vodstvom Marije Šcekic i projekcija kratkih filmova o sportskom penjanju i vertikalnom plesu pod vodstvom Fabrice Guillot-a, inicijatora VDF projekta(Cie Retouramont, Francuska)

22:00 - Beach Party u Sv.Filip Jakovu za sve sudionike i širu javnost


VERTIKALNI PLES U RH: