Kineska knjiga čuda iz pera američkog pisca Normana Hinsdalea Pitmana nastaje daleke 1919. U "Knjizi čuda" autor duhovito i plitko pripovijeda najomiljenije bajke i priče iz kineske davnine.

Redateljica i dramaturginja Maja Šimić odabrala je tri od petnaest priča i stvorila predstavu po prvi put na hrvatskim daskama, a moguće, budući da nema tragova, po prvi put uopće.

U svojoj sedmoj godini profesionalnog rada Dragon teatar se potpuno okreće lutkama i to uz pomoć dvaju mladih talentiranih umjetnica iz Osijeka: Tončice Knez i Lorne Kalazić. Obje studentice Diplomskog studija oblikovanja i tehnologije lutke Umjetničke akademije u Osijeku, sudjelovale su na brojnim stručnim radionicama, te se okušale pod mentorstvom u brojnim kostimografskim, scenografskim i lutkarskim projektima.

Predstava je nastala uz pomoć Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Zadarske županije. Za premijernu destinaciju odabran je otok Ist, gdje će se predstava večeras odigrati s početkom u 20:30 sati, ispred skule.

U predstavi igraju: Mirta Juran, Jelena Maurin i Antonia Gagić. Izrada i idejno oblikovanje lutaka: Tončica Knez i Lorna Kalazić. Make up: Nevena Pervan. Fotografija: Tomi Burčul.