U četvrtak u 21 sat ispred  zgrade  Vijećnice u Biogradu priređuje se nastup poznate mješovite klape Filip Dević iz Splita, najavljeno je iz TZG Biograd na Moru

Kulturno umjetničko društvo željezničara Filip Dević osnovano je 1950. godine. Tijekom svih ovih godina u radu Društva je sudjelovalo više od 8 000 članova, koji su njegovali hrvatsku kulturnu baštinu (narodne običaje, folklor, klapsko pjevanje). U sklopu svojih mnogobrojnih sekcija osnovali su i mješovitu klapu.

Mješovita klapa Filip Dević osnovana je 1978. godine i to na jedan, gotovo spontan, način. Putovavši po svijetu gore - dolje, članovi muške i ženske klape, kao i momci i cure iz plesnog ansambla, uvijek bi zajedno pjevali u trenucima opuštanja i sličnim prigodama. I tada su, na nagovor promatrača sa strane, odlučili tu svoju spontanu pjesmu malo dotjerati, aranžirati i tako je nastala mješovita klapa, prva ikada formirana.
Klapa gaji repertoar dalmatinskih narodnih pjesama obrađenih na poseban način: umjesto prvog tenora pjevaju ženski vokali ! To i instrumentalna pratnja čine ovu klapu i njezin način pjevanja jedinstvenim. Osim dalmatinskih narodnih pjesama, klapa obrađuje i popularne pjesme, uglavnom sa splitskih festivala, koje su među pukom postale toliko popularne i omiljene da gotovo mogu i ponijeti epitet "narodnih" pjesama.
U svojih skoro 40 godina djelovanja klapa je snimila i 3 nosača zvuka: dva samostalna i jedan zajednički, s cijelim Društvom.
Za vrijeme svojih gostovanja, klapa je obišla gotovo cijelu Europu, a stigli su i do Australije i Novog Zelanda.
Prvi voditelj klape bio je maestro Rajko Kraljević, a nakon njega bili su tu Joško Banov, Vinko Lesić i Vilibald Pečenik. Od 1995. do 2016.godine klapu vodi maestro Remi Kazinoti. Mješovitu klapu danas ponovo vodi Vilibald Pečenik.