Raspad Sistema je najnoviji, šesti po redu dio u serijalu Nemoguća Misija.

Radnja se događa dvije godine nakon vrlo dobrog prethodnika iz 2015. godine pod nazivom Nemoguća Misija: Odmetnuti.

Odmetnuti je bio zabavna akcijska razbibriga koja je pokazala koliko daleko je Tom Cruise spreman ići da pruži publici nezaboravnu zabavu. Iako je film bio malo neujednačen, svejedno je zaradio dovoljno novca da se snimi novi nastavak.

Raspad Sistema je direktan nastavak (prvi put u serijalu, inače je svaki film za sebe) na prethodnika.

Ethan Hunt (Tom Cruise) i njegova IMF (impossible mission force) ekipa su na tragu nuklearnog oružja koje je dospjelo u krive ruke. Međutim, tokom operacije nabavljanja već spomenutog oružja, Huntovom krivnjom IMF ga gubi i tu kreće akcija koja se čitavih 150 minuta ne zaustavlja. Tu ćemo se mi zaustaviti da vam ne pokvarimo, po našem mišljenju, odličnu radnju. No, možemo se koncentrirati na druge aspekte filma kako bi vam približi naše uzbuđenje viđenim.

Serijal "Nemoguća Misija" je unikatna biljka u tvornici snova. Iako nije najdugovječnija franšiza u Hollywoodu, jedina je čiji je glavni lik početak, sredina i kraj priče. Naravno, riječ je o liku Ethana Hunta kojeg pod cijenu života utjelovljuje Tom Cruise. "Raspad Sistema" je šesti dio u serijalu i definitivno je najbolji od svih.
U filmu sve funkcionira, krenuvši od likova do ludih vratolomija.
Uz glavnu "facu" filma Tom Cruisea, odlični su i drugi likovi koje utjelovljuju Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Sean Harris, Ving Rhames, Alec Baldwin, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan te Henry Cavill koji se malo više istaknuo u liku Augusta Walkera, opasnog CIA agenta čiji je zadatak motriti Ethana Hunta i pomoći mu vratiti ukradeno nuklearno oružje.


Nemoguće ujedno i opisuje to što su Tom Cruise i Christopher McQuarrie (jedini redatelj koji je režirao dva filma u serijalu) uspjeli napraviti s ovim nastavkom. Akcija je brutalnija i velikom većinom je kaskaderska bez korištenja digitalnih efekata što je čini zastrašujuće realnom npr. scena borbe u wc-eu, koja je već viđena u traileru, je jedna od najuzbudljivijih scena u povijesti ovog žanra (budući akcijski filmovi će nakon ovog spektakla imati pune ruke posla da bi ga dostigli) , likovi su stvarniji i zanimljiviji (pogotovo Tom Cruise kao Ethan Hunt te Henry Cavill kao August Walker), priča koju smo već nahvalili ima odličan ritam (akcijske sekvence se savršeno izmjenjuju sa dramskim scenama) - naprosto, sve je na mjestu. Kao da nije šesti nastavak franšize koja traje 25 godina.


A što se tiče Tom Cruisea, trebao mu je jedan ovakav hit i zasluženo ga je dobio. Nevjerojatno ali istinito, ostao je jedina velika holivudska zvijezda koja može sama privući publiku u kino a da nije dio filmova o superjunacima.


I za kraj naše recenzije ćemo reći još da je Nemoguća Misija : Raspad Sistema jedan od najboljih akcijskih filmova ovog stoljeća i stvarno vam preporučamo da kupite kokice, neko piće i što prije otrčite u mrak kino dvorane. Nama se toliko svidio da idemo opet.