Već tradicionalno dva tjedna prije početka festivala suvremenog plesa Monoplay, u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla i U.O. 21/21 iz Zagreba, započinje s radom edukativna platforma STREAM Zadar u vremenu od 6. do 19. kolovoza.

Ovo događanje omogućuje mladim plesačima usavršavanje uz renomirane plesne umjetnike, a također i upoznavanja sa suvremenim tehnikama i tendencijama u području izvedbenih umjetnosti. Već sedmu godinu za redom radionicu KleinTM tehnike vodi Hanna Hegenscheits iz Berlina, Nenad Vertovšek iz Zadra majstor Tai Chi tehnike okuplja plesače i neplesače, zatim slijede Iva Hladnik i Andrzej Woźniak koji će se baviti kontaktnom improvizacijom. Radionicu plesne kompozicije, poslijednju u nizu, održat će Sanna Myllylahti.

Prva radionica u trajanju od 6. do 11. kolovoza je radionica Klein tehnike. Tijekom radionice naglasit će se ideja kretanja iz najdubljeg strukturnog i energetskog tkiva, odnosno kosti. Ispreplitanjem teorije i prakse polaznici rade na mišićima koji pružaju dubinsku potporu držanju: velikom slabinskom mišiću, tetivama, mišićima dna zdjelice i vanjskim rotatorima. Također se radi na tjelesnom razumijevanju načina na koji ti mišići poravnavaju i povezuju kosti čime se postiže snaga i učinkovitost pokreta.
Klein tehnika je edukacija i ponovna edukacija pokreta koja može biti temelj za mnoge stilove kretanja, od improvizacije do sporta, ali i za opće zdravlje tijela u svakodnevnim pokretima. Susan Klein počela ju je razvijati u New Yorku 1972. godine i otada ima veliki utjecaj na suvremeni ples u New Yorku i diljem Europe.

Voditeljica Hanna Hegenscheidt živi u Berlinu od 2005., gdje radi kao koreograf, predavač i izvođač. Certificirani je analitičar pokreta (CMA) prema Labanovoj analizi pokreta i certificirani predavač Klein tehnikeTM. Dugi niz godina školovala se kod Susan Klein i Barbare Mahler u New Yorku. Od 1998. podučava pokret i ples u New Yorku i Njemačkoj (Susan Klein School of Dance and Movement Studies, Trisha Brown Studio, Sasha Waltz & Guests, Meg Stuart, HZT Berlin, Studio LaborGras, Tanzfabrik itd.). Njezine koreografije predstavljene su na raznim mjestima i manifestacijama (Tanztage (Berlin), Sophiensaele (Berlin), Kampnagelfabrik (Hamburg), fabrik (Postdam), Villa Warsaw (Varšava), DTW i WET (New York) i dr.). U 2011. osnovala je svoj studio, studio 142, u kulturnom centru Kunstquartier Bethanien u berlinskoj četvrti Kreuzberg, gdje svakodnevno održava satove.