Povodom obilježavanja 90 godina od rođenja čuvenog pop art genija Andyja Warhola, prostori Kneževe palače se na dva dana pretvaraju u pravu rođendansku proslavu.
6. kolovoza 2018. u 21.00h započinje večernji program u kojem će se različitim umjetničkim izričajima odati počast životu, djelu i gotovo filmskoj personi ovog slovačko-američkog umjetnika koji je svojim neumornim radom, zavodljivim vizualnim rukopisom i fascinantnim životom obilježio svjetsku umjetnost te popularnu kulturu druge polovine 20st.
U ponedjeljak, 6.kolovoza, program otvara prvak osječke opere Dalibor Hanzalek, zagrebački bariton koji od 2000. godine do danas nastupa u brojnim značajnim kazalištima diljem Europe a značajniju turneju bilježi u Japanu 2004. gdje nastupa u petnaestak velikih japanskih gradova od Tokyja, Kobea, Osake, Hamamatzue do Hiroshime u ulozi Toreadora iz opere Carmen i Ferranda iz opere Trubadur. Osim niza glazbenih uspjeha, Hanzalek je ujedno počašćen odabirom Ministarstva kulture Republike Hrvatske za naslovnu ulogu Nikole Šubića Zrinskog opjevanog u Državnoj operi u Budimpešti na obilježavanju 450. obljetnice od pada Sigeta.

Opernom uvodu slijedi suvremeni autorski glazbeno-scenski performance naziva Happy Birthday Mr.Andy! u izvedbi Edvina Liverića i kolektiva Moskau čiji je član mlada nagrađivana hrvatska kantautorica Sara Renar. Rusinsko porijeklo, odrastanje u siromašnom pitsburškom getu, boležljivo i osjetljivo djetinjstvo, snažan stvaralački poriv, ludi njujorški dani, prijateljevanje s hollywoodskim ikonama, revolucionarni duh urbanih šezdesetih te majstorstvo nad svim oblicima kreativne invencije samo su neke od tema koje će se isprepletati kroz režiju i izvedbu Edvina Liverića i alternativni štih zagrebačkog Moskaua.

Nakon predstave, publiku će zabavljati zamamno elektronski plesni tonovi Dj Martinisa. Cijena ulaznice za posjet izložbi će u ponedjeljak iznositi 40 kuna za domaće posjetitelje, a uživanje u programskom dijelu je otvoreno za sve znatiželjnike.

Slijedeći dan, utorak, 7. kolovoza 2018., također u 21 sat, svoju zadarsku premijeru imati će spomenuta grupa Moskau u sklopu večeri imena Moskau Plays the Velvet Underground. Nakon što su 2017., po gotovo jednoglasnom mišljenju kritike, obilježili jednim od najboljih albuma godine, kolektiv Moskau u cijelosti reintepretira kultni album The Velvet Undergrounda White Light/White Heat i na taj način proslavlja pedesetu obljetnicu od objavljivanja ovog alternativnog remek-djela.
Žestoki homage Velvetsima, Warholovom glazbenom otkriću i produkcijskom uspjehu iz kaotičnih underground njujorških 60-ih, nastavlja proslavljena zadarska fotografkinja Mare Milin - ovog puta u ulozi DJ majstorice umjetničkog naziva maremilin. Ulaz na drugi dan rođendanskog blagovanja u čast znamenitog oca pop arta također je slobodan za razliku od ulaznice za posjet izložbi koja se naplaćuje po uobičajenoj cijeni.

Osim večernjih programskih poslastica, organizatori su osigurali i užitak za nepce svim warholovskim znatiželjnicima.
Blagovanje, zabava, umjetničko uživanje, plesni ritmovi i dobre vibracije u čast posebnosti osobenjaka Andyja čekaju na sve željne organskog uživanja u blagodatima te nemjerljive popularne baštine po imenu - Warhol.


HAPPY BIRTHDAY MR.ANDY!
/ ponedjeljak / 6.8.2018. / 21.00h / Kneževa palača /
Dalibor Hanzalek - baritone, prvak Opere Hrvatskog Narodnog Kazališta iz Osijeka
Happy Birthday Mr.Andy! - suvremeni performance u izvedbi Edvina Liverića I kolektiva Moskau
Martinis - DJ act

/ utorak / 7.8.2018. / 21.00h / Kneževa palača /
Moskau Plays The Velvet Undergound - Moskau kolektiv izvodi White Light/White Heat
maremilin - DJ act

Food&Drinks&Music&Good Times both days long