ZADAR - Sinoć je u vrelom kazalištu premijerno odigran Snajper, prema tekstu Damira Karakaša, koji je  bio posljednji koji je primio pušku u ruke. Nju nije nitko htio uzeti, kada su je glumci po završetku predstave ponudili publici.

I to je jedna od posljednjih poruka koju je redatelj predstave Vinko Radovčić želio prenijeti na kazališne daske.

Predstava je spremljena u 20 dana u vrućini dvorane zadarskog kazališta, a u istim takvim uvjetima jučer je prikazana publici koja ju je gromoglasno odobrila. Nije ni čudo, jer je to bila jedna posve drugačija publika - uglavnom mladih ljudi kojima su se svidjeli Karakašov jezik i misli. Kada se k tome pridruži Radovčićevo viđenje Snajpera u danim uvjetima od 15 tisuća kuna koliko je njegova Drama plus dobila od Grada za ovu predstavu, te angažman profesionalnih glumaca, onda je rezultat više nego li dobar.

Radovčić je kao obično okupio mladu, novu ekipu kreativaca te koristio staro. Postaviti ormare iz prostorija Pjevačkog društva Zoranić u Providurovoj palači za vrlo funkcionalnu scenografiju, to može samo Radovčić. Kao i pronaći jednu od prvih pjesama Jure Stublića i Filma Odvedi me iz ovog grada, koja ilustrira zbilju stvarnu i na daskama. Ipak jedna od najljepših scena koju je kao redatelj osmislio je muško-ženski ples s baterijama kojeg je umješno izveo student glume Deni Sanković. Glumac zadarskog HNK Davor Jureško bio je oduševljen glumom njemu nepoznate glumice Irene Tereze Prpić. Prvi angažman u velikom kazalištu dobio je Dominik Karakašić, mladi glumac koji je u zadarsko Kazalište lutaka došao iz Osijeka uz već oprobanog Dragana Veselića koji je imao trostruku ulogu.

Snajper će igrati i večeras u zadarskom kazalištu. Vrijedi ga pogledati, unatoč vrućini i teškoj temi.

Kako je sinoć bilo, zorno prikazuje foto-galerija Marka Dimića.