ZADAR - Na večerašnju premijeru Snajpera, predstave koja je nastala u koprodukciji HNK Zadar i Drame plus, doći će i Damir Karakaš, autor tog suvremenog teksta.

Karakaš je  pratio procec stvaranja Snajpera i zadovoljan je predstavom koju je izabrao i režirao Vinko Radovčić. Osobito mu se svidjelo kako sam iz njegovih didaskalija osmislio i nadopunio trostruku ulogu koju igra zadarski glumac Dragana Veselić, doznajemo od Radovčića.
A kako Snajper na kazališnim daskama doživljava Damir Karakaš, bivši novinar, ulični zabavljač, pisac, Ličanin...
Zanima me živo kazalište... Kazalište koje je opipljivo... Nemam ništa protiv eksperimentalnog, ali u ovom kontekstu mene zanima kazalište koje se bavi trenutkom u kojem jesmo, koje ulazi u područja koja nas tište a mi - reagiramo... Ne bih to nazvao političkim kazalištem... Ne volim riječ "politika". Kad mi netko kaže "politika", kao da sam ugazio u govno. Živo kazalište jest suočavanje sa stvarnošću... Ljudi, kada se suočavaju sa stvarnošću, to može na njih dobro djelovati. Mogu i ozdraviti. Ako samo jednog čovjeka, jednoga klinca koji na torbi nosi slovo U "navučem" na razgovor, i ako on nakon toga postane ok, puno sam napravio. Tako i u kazalištu. Ako imaš samo jednog čovjeka kojemu ćeš nešto promijeniti u glavi, puno si napravio. Samo jednoga. Ne mislim da sam ja sad neki prorok. I ne mislim da se kazalištem može mijenjati svijet. Ali mislim da kazalištem možemo ukazivati na probleme za koje se pravimo da ih ne vidimo, napisao je Karakaš uz Snajper na zadarski način.