U petak, 3. kolovoza, s početkom u 20h u crkvi sv. Mihovila u Zadru održat će se koncert pod nazivom BAR(T)OK na inicijativu studenata Muzičke akademije u Zagrebu, dijelom Zadrana.

Ansambl će izvesti djela baroknih majstora J. S. Bacha, G. F. Händela, C. P. Telemanna i A. Corellija između kojih će se poput intermezza pojaviti violinska dua mađarskog modernista B. Bartóka.

Ansambl započinje svoje djelovanje 2013. godine na inicijativu učenika zadarske Glazbene škole Blagoja Berse, koncertom u crkvi sv. Mihovila u Zadru te nastupima u glazbenoj školi. Okupljeni zajedničkim interesom za staru glazbu, djelovanje nastavljaju kao studenti Muzičke akademije u Zagrebu na nastavi komorne glazbe u klasi prof. Laure Vadjon, surađujući s kolegama pjevačima i drugima. Ansambl čine Ana Ivanov i Martin Krpan na violinama, Dunja Čolić na oboi, Iva Ilakovac na violončelu, te Mihovil Buturić na orguljama.

Svi članovi osvojili su brojne nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Nastupaju pri Muzičkoj akademiji, u crkvi sv. Blaža u Zagrebu te crkvi sv. Mihovila u Zadru.