11. izdanje KalelargArt festivala i ove je godine na gradske ulice dovelo brojne performere, ulične zabavljače i umjetnike koji su izveli neke spektakularne koreografije, ali prije svega donijeli radost na lica prolaznika, posebice turista i djece. U dva dana posjetitelji mogu uživati u raznim izvedbama uličnih umjetnika iz cijele Hrvatske, a svi koji su to propustili napraviti sinoć, isto mogu napraviti večeras u vremenu od 21 do 23 sata.

Festival je otvoren nastupom uličnih breakdancera, koji su se na Narodnom trgu predstavili plesnom platformom "Nasilje to nisam ja". Filip Boreli i Tanja Puklek potom su izveli glazbeno-plesni performans "Feng shui", koji se sastojao od žive autorske glazbe, žongliranja i plesa. Vrhunac zabavnog programa na trgu bio je vatreni svjetlosni spektakl skupine Red Reys. Plesom s vatrom djevojke su izazvale oduševljenje nazočne publike, koja ih je za brojne atraktivne poteze nagrađivala pljeskom.

Mladima je najzanimljivije bilo na Forumu, gdje je udruga Blue moon izvela predstavu "Prva ljubav", pantomimu s elementima iluzije uz glazbenu podlogu i specijalne efekte. Za svu djecu bili su osigurani besplatni baloni i face painting, a odrasle je istovremeno na punktu kod DM-a privlačila Ljiljana Surać, kreativna umjetnica koja je besplatno izrađivala nakit od metala. Jednoj stranoj državljanki narukvica se toliko svidjela da je Ljiljanu istog trena - zaprosila!

Jana Dabinović prolaznicima je prezentirala oslikavanje tijela kanom, a show program kod kazališta priredio je Davor Perišić, Ludi man band, sa svojim instrumentom sklopljenim od desetak različitih glazbala.

Na kraju treba istaknuti multimedijalnog umjetnika Nikolu Fallera, koji je Narodni trg na dva dana pretvorio u Art atelje. U njemu je sinoć počeo izrađivati monumentalnu skulpturu Sv. Donata od slame. Skulptura bi večeras trebala biti dovršena, nakon čega će građani i turisti u nju moći ulaziti i fotografirati se, kako bi im sjećanje na ovo ljeto, Zadar i njegov ulični festival ostalo u dugoj uspomeni.

Uz dio sinoćnjeg programa posjetitelje večeras očekuju kinetička skulptura "Nevidljiva ljepota" Filipa Borelija, magic show "Waooo" i "Alisa u zemlji čudesa" Dragon teatra.