Ovogodišnji Pula Film Festival svečano će otvoriti premijera filma ALEKSI debitantice Barbare Vekarić s Tihanom Lazović u naslovnoj ulozi.  Zadranka Tihana lazović 2015. godine osvijala je Arenu za glavnu žensku ulogu u filmu Zvidan.

U najnovijem filmu Tihana glumi  svoju vršnjakinju.  Aleski ima  28 godina  želi čim prije pobjeći iz Hrvatske, po mogućnosti u - Berlin, ne vjeruje da se trud i rad isplate kao ni da treba čekati onog pravog. Ona je - Aleksi.

"ALEKSI nije karakter kakav često viđamo u filmovima - ona je kreativna, buntovna, bistra i senzibilna mlada žena koja iskazuje svoju seksualnost bez pardona. Ona je antijunakinja.", ističe se u najavi filma koji u hrvatske kino dvorane stiže polovicom listopada, no premijerno će ga već 14. srpnja vidjeti publika u pulskoj Areni, a potom i ona na Motovun Film Festivalu.

Naslovna junakinja, Aleksi, vraća se kući sa studija i budući ne uspjeva pronaći posao, tijekom ljeta na Pelješcu pokušava pronaći samu sebe. Njezini roditelji (tumače ih Neda Arnerić i Aljoša Vučković) nisu oduševljeni tim razvojem događaja i priželjkuju da od Leona Lučeva preuzme vođenje obiteljskog vinskog podruma. No, Aleksi poučena primjerom prijateljice koju tumači Nataša Janjić, ima druge planove koji uključuju i tri posve različita muškarca, a igraju ih Jason Mann, Goran Marković i Sebastijan Cavazza.

"Film progovara iz perspektive djevojke koja ima sve - veliku kuću, bogate roditelje, vinariju, novca... a svejedno ne zna tko je i što hoće. Jako mi je drago što je hrvatska kinematografija dobila film koji nije teška socijalna drama. Vjerujem da će se mnogo mladih koji se bliže tridesetoj poistovjetiti s Aleksi.", kaže o svom liku Tihana Lazović (Šuti, Zvizdan, Novine).

Aleksi kao generacijski film opisuje i Barbara Vekarić, redateljica i scenaristica filma, koja i sama pripada milennialsima.

„Period nakon fakulteta je turbulentno razdoblje u životu mlade osobe.", kaže Vekarić. "Iluzija o meritokratskom sistemu društva se raspršava, mlado biće počinje uviđati da je za uspjeh i "ostvarivanje" rijetko dovoljan samo veliki trud. Tijekom nekoliko prethodnih godina, bila sam izložena generaciji koja je taj period svog života još teže podnosila zbog posljedica ekonomske krize."

Aleksi na toj društvenoj mreži ima vlastiti i to iznimno popularan profil @aleksi_bergando koji svakodnevno otkriva detalje i situacije iz samog filma, ali i crtice iz života glumačke ekipe i lokacija na kojima je sniman, šarmantno miješajući fikciju i stvarnost.

 


View on YouTube