Koncert ansambla za renesansu glazbu Marco Polo predviđen za četvrtak 12.7. održat će se u subotu, 14.7. s početkom u 21 sat u klaustru Sv. Frane, javljaju organizatori 58. Glazbenih večeri u sv. Donatu.  Isti ansambl već je nastupio na Glazbenim večerima prije pet godina.

Dirigent i pijanist Ante Milić prije deset godina osnovao je ansambl Marco Polo, specijaliziran za ranu, pretežito renesansnu vokalnu i vokalno-instrumentalnu glazbu. Ansambl čine profesionalni pjevači i instrumentalisti, a etablirao se među hrvatskom publikom vrsnim interpretacijama i pomno biranim programima kojima u suvremeno doba glazbom preslikavaju povijesne kontekste davnih vremena i prostora. A ta vremena koja nam ansambl Marco Polo večeras preslikava, stoljeća su renesanse, uzbudljivo doba obilježeno važnim znanstvenim dostignućima i pomacima u čovjekovoj svijesti. Između srednjovjekovnih doktrinacija i baroknog prosvjetiteljstva u povijesti je zapisana renesansna žeđ za znanjem koja se u glazbi odrazila u visokoj profesionalizaciji njezinih protagonista i sve višim standardima za same interprete i skladatelje. To je razdoblje u kojem su nastala brojna remek-djela, mnoga i dandanas nedovoljno poznata publici. Stoga otkrijmo kakva je glazba zanimala renesansne skladatelje i na koji su način oni izražavali svoje umjetničke potencijale.

Na programu će biti djela C. Gesualda da Venose, L. Marenzia, C. Montevedrija, A. Mudarre, B. Tomboncina i drugih.

Ulaz na koncert je slobodan kao i u Benkovcu, gdje će također nastupiti Marco Polo

U sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta u petak, 13. srpnja 2018. godine u Zavičajnom muzeju Benkovac s početkom u 21 sat održat će se Koncert renesansne glazbe ansambla Marco Polo iz Zagreba.