Izišao je novi broj Zadarskog filatelista (lipanjski, broj 28). Romeo Visković i Ivo Visković nastavljaju svoj članak "Poštarstvo na teritoriju današnje Hrvatske". U ovom nastavku pišu o Rimskoj Dalmaciji, o njezinu povijesnom dijelu odnosno o cestama i poštanskoj službi u toj pokrajini. 

Černigojev članak "Vladimir Nazor i Zadar" (Nazor na poštanskim markama), osim što bilježi i detaljnije opisuje dvije poštanske marke izdane u Nazorovu čast, spominje prva piščeva djela objavljena u Zadru, zatim njegov "odlazak" u partizane te govor u Zadru 27. ožujka 1945. Upozorio bih na preslik (uvećan) poštanske marke s likom Vladimira Nazora (izdane 1999.) na kojoj se, uz uporabu povećala, može pročitati tekst njegove pjesme Hrvatski jezik.

Stanka Pera Martinac izvješćuje nas o proslavi 200. obljetnice rođenja Petra Preradovića u Osnovnoj školi Petra Preradovića u Zadru, koja je s Društvom hrvatskih književnika, Ogranak u Zadru i Hrvatskim filatelističkim društvom Zadar priredila predavanje. O pjesniku i njegovu radu govorio je prof. dr. Robert Bacalja sa Sveučilišta), a čitale su se i odabrane pjesme (recitirale učenice i studentice sa Sveučilišta). Igor Černigoj, predsjednik Hrvatskog filatelističkog društva, predstavio je poštansku marku u čast Preradoviću te prigodnu omotnicu i prigodan poštanski žig u izdanju Hrvatskog filatelističkog društva Zadar.

Andrina Luić prikazuje proslavu Preradovićevih dana u Preku u kojem je 17. svibnja održana svečanost s predavanjima prof. dr. Roberta Bacalje (govorio je o pjesnikovu izuzetnom djelovanju Zadra i Likorana na nj. Prof. dr. Tihomil Maštrović govorio je o obitelji Preradović, na osnovi romana "Pave i Pero", koji govori o djedovoj ljubavi prema zadarskoj plemkinji Pavici de Ponte, a koji je napisala Paula pl. Preradović (austrijska književnica hrvatskog podrijetla) dok je brigadir Ivica Matešić Jeremija govorio o školovanju hrvatskih časnika na poznatoj Terezijanskoj akademiji u Bečkom Novom Mjestu, gdje se školovao Preradović i drugi Hrvati. O prigodnoj poštanskoj marki HP koja je posvećena Petru Preradoviću govorio je Igor Černigoj, navodeći kuriozitet: Austrija je izdala marku s likom Paule. pl. Preradović pa tako na markama imamo i djeda i unuku!

Murnova serija Hrvatska književnost na markama Republike Hrvatske ovoga puta prikazuje blok posvećen 900-godišnjici Baščanske ploče, najznačajnijeg kamena spomenika hrvatske povijesti pisana na hrvatskom jeziku, prve stranice hrvatske srednjovjekovne književnosti. Spominje marke posvećene Marku Maruliću, ocu hrvatske književnosti i jednom od naših velikih pisaca na latinskom jeziku svoga doba.
Slijede obavijesti o prigodnim izdanjima (društvene omotnice i prigodni žigovi), o godišnjoj skupštini Društva te kratki prikaz neobične (i potrebne) knjige/ priručnika za mlade i stare filateliste - "Otkrivam poštanske marke", djelo zagrebačkog filateliste g. Ivana Librića, dipl. oec.

Rubrika "Iz svijeta organizirane filatelije i druge zanimljivosti" iskrica je iz prebogate povijesti svjetske filatelije, čudnih zgoda, slučajnosti i nadasve osjetljivosti/ sposobnosti da se od poštanske marke učini trgovina, zarada, ali i da se popularizira taj hobi koji još uvijek ima svoje poklonike i zanesenjake, posebice u velikim državama. Takve crtice prikuplja i bilježi Igor Černigoj, i to vrlo uspješno.

I na kraju, rubrika "Zadar na starim razglednicama" opisuje, u slici i riječi, Trg pet bunara (danas Perivoj kraljice Jelene Madijevke).