ZADAR- Od 14. srpnja od 10. kolovoza održat će se Olipski ljetni festival koji će ujediniti zadarske otoke Olib, Silbu, Premudu, Ist, Ugljan i Dugi otok.

Otvorenje je 14. srpnja u 21:00 predstavom "Sve što sam prešutjela" u kojoj glumi Mia Begović, a nakon toga slijedi koncert Ervina Baučića i benda. Sve do 10. kolovoza izredat će se niz odličnih predstava i nastupa, uključujući unplugged koncert Nene Belana 26. srpnja. Ulaz na sva festivalska događanja je slobodan.

Drugo izdanje Olipskog ljetnog festivala dobiva dimenzije najveće manifestacije kulture na zadarskim otocima. Od visokog pokroviteljstva Predsjednice RH, prostora nekoliko otoka na kojima će se odvijati 16 najavljenih programa glazbe i kazališne scene, do vremenskog perioda trajanja i financijske potpore pa i sastava Organizacijskog odbora.

 

Uz ravnatelja i producenta Ljubo Zečević, članovi Organizacijskog odbora su Mia Begović, Mladena i Miro Gavran iz Teatra Gavran, kazališna producentica Jadranka Svaguša, glumac Zlatko Košta, zapovjednik Orkestra Hrvatske ratne mornarice bojnik Milan Milas i voditelj klape HRM "Sveti Juraj" stožerni narednik Marko Bralić.