Iz Grada Benkovca najavljene su dvije kazališne predstave u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta.

U nedjelju 08. srpnja 2018. godine u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta 2018. godine u Benkovac dolazi riječko kazalište Ri Teatar s dječjom predstavom „U laži su kratke noge".
Tibor je dječak predškolske dobi koji ima bujnu maštu i voli izmišljati priče. Ali istina je čovjek s dugim nogama, a laž čovjek s kratkim nogama. Kad laž krene, istina će ju uvijek sustići. Tiborovi roditelji smislili su kako sustići Tiborove neistinite priče i podučiti ga da govori istinu. I jednoga dana kad se Tibor probudio oko njega je bio njegov izmišljeni svijet. Pojavio se ogroman leptir, krokosaur, grašak itd. Ali taj svijet, ma koliko bio poseban i lijep, uplašio je Tibora koji je odlučio da više nikada neće govoriti neistinu.

Predstava će se odigrati na pozornici Kaštela Benković s početkom u 20,30 sati.
U ponedjeljak, 09. srpnja 2018. na istoj pozornici riječko kazalište Ri Teatar predstavlja se s komedijom ˝Izvorno hrvacko˝. Predstava ˝Izvorno hrvacko˝ duhoviti je prikaz hrvatske zbilje danas, a publika će se smijati svemu onome što naizgled ne bi trebalo biti smiješno....ali jest. Ri Teatar je siguran da ima formulu za ˝umiranje od smijeha˝.
Malu, profesionalnu glumačku ekipu čine već iskusni glumci Bojan Lakoš, Tomislav Vičević, Jasna Jeličić, Tanja Pavlović i Frano Barunčić. Režiju potpisuje Bojan Lakoš, a scenografiju i tehničko vodstvo Igor Kondić.

Početak predstave je u 21,00 sat.

 

Na turneji po Zadarskoj županiji,  Izvorno hrvacko, gostovat će i u Kalima. U  petak 6.7. u Kalima će gostovati riječko kazalište Ri Teatar s komedijom ˝Izvorno hrvacko˝.

Predstava će se odigrati na Domu s početkom u 21.00 sat. Ulaz Slobodan.