ZADAR - Nakon dvije lutkarske poslastice, izvedene na jedinstvenom festivalu kazališta lutaka Mediteraneo, treću će večeras prireditii umjetnici iz Izraela.

U dvorištu caffe bara Atrija (nekadašnjem Studentskom klubu ) Svironi Theatre Company izvest će predstavu The Woman Who Breathes Too Much.
Erotična je to i zabavna predstava o hrani, seksu i ženi koja jede (i voli) kako bi ispunila unutrašnju prazninu.
Sinoć su Španjolci prikazali ljubavnu priču tehnikom ruku i likovima u glini, na koju su izvrsno reagirali veliki i mali u publici. Jedna je djevojčica po završetku predstava rasplakala se radi njenog tužnog završetka. Međutim, dvoje simpatičnih glumaca iz Španjolske razgalili su djecu, ponudivši im nakon predstave da oblikuju taj čudesan svijet u glini.


Redateljica večerašnje predstave je Michal Svironi, dekor potpisuju Arnaud Louski-Pane, Sonia Bosc, kostimografkinja je Sonia Bosc, a tehnički redatelj je Monika Schwarzl. Ženu će igrati Michal Svironi.

Kao i svake večeri, početak predstave je u 21.30 sati, dok se mijenja mjesto izvedbe tijekom četiri festivalska dana s gostima iz mediteranskih zemalja. Kazalište lutaka kao organizator ovog međunarodnog događaja pobrinulo se i za festivalsko druženje uz zakusku nakon predstave.

Prodaja ulaznica pola sata prije početka predstave, zbog ograničenog
broja mjesta.