Djela slavnog Andyja Warhola stigla su u Zadru! Izložba Andy Warhol: Enter into My Life u Kneževoj palači predstavlja hrvatsku premijeru, a uoči sutrašnjeg otvorenja, danas je za medije, predstavnike gradske i županijske vlasti te institucija priređen premijerni obilazak. 

Ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš izrazila je dobrodošlicu partnerima u suradnji s kojima je ostvarena izložba - Rebel Kolektiv, Andy Warhol Museum of Modern Art iz Slovačke i The Andy Warhol Foundation for Visual Arts iz New Yorka.

- Počeli smo s 12, a danas imamo preko 300 djela Warhola - slika, ali i privatnih stvari. Njegova priča je zaista posebna i htjeli smo je pokazati i ovdje u Zadru. Ne samo njegove slike, već i njega kao čovjeka koji je bio jednostavan, vjerovao je u Boga i do smrti živio s majkom. Na izloži u Kneževoj palači možete vidjeti posebne, izvanredne eksponate - od krsne haljine do sakoa. U zadnji tren uspjeli smo u Zadar donijeti i njegove prve naočale i fotoaparat, poručio je Martin Cubjak, ravnatelj slovačkog muzeja, institucije osnovane 1991. godine u rodnom mjestu Warholovih roditelja.

Osim impozantnog postava vodeće ličnosti pop arta, novina za vrijeme ukupnog trajanja izložbe do 15. rujna jest njena programska dopuna. U želji opredmećivanja utjecaja i nasljeđa velikog Andyja, organizatori su pripremili bogat sadržaj za sve uzraste. Vrhunac izložbene sezone bit će proslava 90. obljetnice njegovog rođenja "Happy Birthday, Mr.Andy!" najavljena za 6. kolovoza. Više informacija potražite na linku, a u nastavku kroz fotogaleriju našeg Antonija Pejića razgledajte izložbu uoči samog otvorenja.