Adin Hebib, svjetski poznati ekspresionist iz Bosne i Hercegovine sudjelovat će 14. i 15. lipnja 2018. na 12. Likovnoj koloniji u OŠ Voštarnica-Zadar. On je akademski slikar koji je specijalizirao ekspresionizam u Parizu.

Ovaj slikar je prijatelj našeg grada i ljudi u njemu. Darovao je Školi i sliku za Donatorsku večeru, održanu 29. studenog 2017. Njegovih 28 kapitalnih djela izloženo je širom svijeta: u Europi, Americi, Aziji i Africi. Kupljene slike su izložene i postavljene u Vatikanu, Bundes Prezidiumu, Zagrebu, Goteburgu, Bad Godezbezberu, Innsbrucku, Oslu, Triestu, Instanbulu, Martiniqueu, Brettenu i Sarajevu. Njegove slike krase zidove državnika kao što su Suleyman Demirel (Turska), Bill Clinton (USA), Jacques Chirac (Francuska), Stjepan Mesić (Hrvatska), Milan Kučan (Slovenija), Hans Dietrich Genscher (Njemačka), Klaus Kinkel (Njemačka), braća V. Bogner (Njemačka), ambasadori u Bosni i Hercegovini, Sjedinjenim Američkim Državama, Turskoj, Austriji.

Njegovo sudjelovanje i podrška daju na važnosti Likovnoj koloniji. Rijetkost je da slikari njegova kalibra pristaju sudjelovati na Likovnom kolonijama u malenim institucijama poput ove i omoguće učenicima i javnosti da svjedoče nastanku njihovih djela.

Svoj dolazak je potvrdilo još 8 slikara: Boris Žuža, Tomislav Košta, Dragan Jelavić, Rade Zrilić, Marijana Jakelić, Silvijana Dražović i Marija Ivoš iz Zadarske županije te Diana Jurin Marić iz Splita.

Osnovna škola Voštarnica-Zadar jedina je posebna ustanova na području Zadarske županije za učenike s većim teškoćama u razvoju, točnije s mentalnom retardacijom i autizmom. Trenutno ima 91 učenika u dobi od 7 - 21 godine od kojih su 50 iz grada Zadra i 41 iz 25 različita mjesta Zadarske županije.