Udruga Igrajmo se ovog vikenda obilježava 15 godina uspješnog rada s djecom i mladima. Sinoć je održana kazališna revija s tri predstave, a večeras će se svečano dodijeliti nagrade Nobi, svojevrsni oskari ove udruge, u kojoj glumci između sebe biraju najbolje u protekloj godini.

U 18 sati najmlađi uzrast ove udruge, djeca od 1. do 5. razreda, odigrali su Naopake bajke, predstavu koja je postavljena u obliku kratkih i duhovitih dijaloga. Glumci 6. i 7. razreda potom su u 19 sati u Malom princu prikazali glasovitu priču Antoinea de Sainta-Exupéryja, u kojem se ovaj nestvarni dječak susreće s Pilotom, Lisicom, Zmijom, Ružom i drugim likovima, otkrivajući vječno dijete u nama. Publika je posebno dirljivo dočekala dijaloge u kojima se Mali Princ susreće s realnošću svijeta, punog nesretnih ljudi koji ne vide sreću ni kad je ispred njih.

Finale večeri bila je predstava za "odrasle", odnosno glumce 8. razreda i srednjoškolce. Predstava Oblaci temeljena je na klasičnoj komediji grčkog komediografa Aristofana. Glavna okosnica komedije je učenje I postavlja se pitanje što je to zapravo učenje i vodi li nas nužno do znanja, odnosno spoznaje. Predstava je spojila dramski tekst i ples, istražujući povezanost riječi i pokreta. Suvremenom dramatizacijom približena je današnjem čovjeku, koji je u stalnoj potrazi za spoznajom vlastite biti i na koncu, sreće.

Svečana dodjela nagrada Nobi održat će se večeras, također u Hrvatskom narodnom kazalištu, s početkom u 20 sati.