ZADAR -  U sklopu Večernje scene  Kazališa lutaka večeras  u 20 sati gostuje studentska predstava Umjetničke akademije iz Osijeka Kisik.

Dramsko djelo Ivana Vyrypaeva diplomski je ispit studentice Ivane Vukićević. Njezin mentor je izvanredni prof. Robert Raponja. U predstavi igraju Nenad Pavlović i Ivana Vukićević

Autor Ivan Vyrypaev, kojeg kritičari rado opisuju kao "spoj Tarkovskog i Tarantina", napisao je "Kisik" s ciljem da izokrene gledatelju kut gledanja i natjera ga da dovede u pitanje svoje svjetonazore. Kroz deset kompozicija bez ikakve fabule koja ih veže, propitkuje odnose muškarca i žena, religiju, ljubav, situaciju na Bliskom Istoku, svrhu života... Pokušava na duhovit i neposredan način natjerati gledatelja da promišlja o sebi te dokuči što je njegov "kisik".

Večernja scena  u Kazalištu lutaka po popularnim cijenama u maloj dvorani Kazališta lutaka jedinstvena je prilika za pogledati  predstave izvan standardnih kazališnih repertoara i odraz su kreativnosti novih generacija kazalištaraca.