U organizaciji SKD Lipa Zadar , kolonija je od 14. do 18. svibnja okupljala umjetnike slikare iz društava Slovenaca „Slovenski dom" (Zagreb), „Lipa" (Zadar), „Triglav" (Split) i „Bazovica" (Rijeka), „Istra" Pula, Slovenski dom Karlovac, a pridružili su im se i likovni umjetnici iz Sežane i Dolenjskih toplic (Slovenija), te iz Zadra, Sv. Filip i Jakova i Turnja.
Domaćin umjetnicima je Jože Arzenšek, voditelj likovne sekcije SKD „Lipa" Zadar.

Likovna kolonija Maj 2018 Turanj završava u petak s otvorenjem izložbe u auli hotela Alba Apartmanskog naselja Croatia u Sv. Filip i Jakovu

U prigodnom programu u projektu međunacionalne suradnje nastupit će Folklorna skupina KUU Maslina Turanj, a iz Slovenije dolazi KUD „Trio Vetrnica" ljudski godci iz Gorišnice pored Ormoža, voditelj Konrad Kostanjšek. Recitalom svojih pjesmi predstavit će se Andreja Malta i Marija Ivoš, članice Lipe Zadar.

11.Likovna kolonija Maj 2018 Turanj i izložba slika sudionika održava se u organizaciji SKD „Lipa" Zadar, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov, u okviru Međunarodnog dana kulturne raznolikosti čiji pokrovitelji su Grad Zadar i Zadarska županija uz potporu Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence po svijetu, Savjeta za Nacionalne manjine Republike Hrvatske i Općine Sv. Filip i Jakov.