ZADAR- Narodni muzej i Kazalište lutaka Zadar dvije su županijske ustanove u kulturi čije su ravnateljice Renata Peroš i Iris Pavić Tumpa podnijele izvještaj o poslovanju u prošloj godini.
Prema tim izvještajima, Kazalište lutaka bilo je uspješnije ali je izvještaj iz Narodnog muzeja detaljniji. Na 68 stranica o poslovanju i na još 10-tak financijski izvještaj. U izvještaju čak se navodi koji je kustos s kim kontaktirao tijekom 2017. godine.

Obje su ustanove ostvarile višak prihoda nad rashodima - Kazalište lutaka 104 tisuća kuna, a Narodni muzej 65 tisuća kuna. Ima li su i vlastite prihode koji su im omogućili da ne žive samo od proračunskih novaca već od prodanih ulaznica - Narodni muzej  "zaradio" je 1.959.998,88 kuna dok je Kazalište lutaka ostvarilo 752 tisuća kuna (433 tisuća od ulaznica, od najma poslovnih prostora 152 tisuća, ostalo od radionica, zbora i donacije od 45 tisuća kuna.

Međutim, ukupni prihodi Narodnog muzeja Zadar za 2017. podbacili su za milijun kuna u odnosu na planirane izvore financiranja. Iznosili su 6.963.258,38 kuna. Kazalište lutaka ipak vodi ekonomistica te je planirano i izvršeno gotovo sto posto. Ali je zato Narodni muzej izbrojio 96 397 posjetitelja što na Noći muzeja, a što na izložbama i ostalim događanjima od kojih je brojke povećala izložbe ljeta u Kneževoj palači - grafike Marc Chagalla.
Kazalište lutaka Zadar tijekom prošle godine posjetilo je 35 626 posjetitelja. Ta je ustanova ostala nenadmašna u dosezima zadarska kulture sa šest premijera i 15 nagrada koje su zadarski lutkari osvojili tijekom prošle godine.