U okviru suradnje s Glazbenom školom J. G. Albrechtsberger iz austrijskog Klosterneuburga, Glazbena škola Blagoje Bersa predstavila je Klosterneuburgu svoj Puhački orkestar s dva koncerta. Na prvom koncertu 4.5. u najvećoj klosterneuburškoj dvorani Babenbergerhalle svoje su umijeće u prvom dijelu pokazali mladi solisti puhačkog odjela pod podstvom Željka Andrića, Nikola Šušić (truba) Ana Dobrijević (flauta), Lucijan Bašić (klarinet) Duje Dragin (truba) uz klavirsku pratnju profesorice Tomislave Stelle. Koncert je nastavljen naastupom orkestra pod ravnateljskom palicom Dražena Habuša s obradama poznatih pop hitova. Na posebno dobar prijem austrijske publike naišao je hrvatski hit Nikice Kalođere "Ta tvoja mala barka" čiju je izvedbu publika cijelo vrijeme pratila pljeskanjem u ritmu. U svom pozdravnog govoru, kojeg je u čast domaćinima održala i pročitala na njemačkom jeziku, ravnateljica Branka Višić Karavida istaknula je značenje ovakvih projekata ne samo za produbljivanje kulturne suradnje između dviju muzičkih škola već i za produbljivanje prijateljstva između gradova Zadar i KLosterneuburg. Zahvalila se ravnateljici Ariadne Basili Canetti i njezinom timu na uspješnoj organizaciji, tgradonačelniku Stefanu Schmuckenschlager i prelatu Opatovine Klosterneuburg Bernhardu H. Backovskom na potpori, te austrijskim roditeljima koji su ugostili djecu iz Zadra. Izrazila je veliko zadovoljstvom već dogovorenim nastavkom suradnje u uzvratnom posjetu Glazbene škole Klosternuburga Zadru koje je planirano već u lipnju ove godine.

Gradska vijećnica za obrazovanje Maria Theresia Eder nije krila zadovoljstvo poticanjem suradnje sa Zadrom "Austrija ima sve: ima Dunav, ima planine, ali nažalost nema more, kojeg i sama dobro poznaje.
Zadarski puhački orkestar imao je priliku nastupiti na "Proljetnom koncertu" gradskog puhačkog orkestra "Blaskapelle KLosterneuburg" koji predstavlja jedan od vrhunaca glazbene sezone Klosterneuburga i tradicionalno je izuzetno dobro posjećen uz nazočnost najviših predstavnika Grada i Pokrajine Donje Austrije. Pridružilo im se izaslanstvo Veleposlanstva RH na čelu s kulturnim savjetnikom Domagojem Marićem, bivšim učenikom Glazbene škole B. Bersa. Zadarski je orkestar nastupio kao gost večeri odlično izvevši splet hitova ABBA-e i pop-hit Skyfall, koje je publika pozdravila oduševljeni pljeskom i ovacijama. Vrhunac dobrog štimunga u prepunoj dvorani je i ovoga puta je izazvala skladba Nikice Kalođere "TA tvoja mala barka" pod temperamentnim vodstvom Habuša. Iz kratkog razgovora koji je moderator programa vodio s dirigentom, uz prevođenje Katarine Dorkin Križ, Zadranke u Beču, publika je saznala nešto više o orkestru i boravku Zadrana u Klosterneuburgu, ali i o pjesmi "Ta tvoja barka mala". Snagu ljubavi koje se mala trošna barka pretvara u brod, moderator je komentirao "ljubav velika kao i ova ovdje na našem proljetnom Koncertu", čime je najbolje opisao dobre vibracije zajedničkog muziciranja. Svoje predstavljanje na Proljetnom koncertu Zadrani su zaključili zajedničkim nastupom s puhačkim orkestrom Gradske glazbene škole J.G. Albrechtsberger pod vodstvom dirigenta Luca Palande. Publika je nagradila nastup mladih glazbenika ovacijama. Ravnateljice škola Ariadne Basili Canetti i Branka Višić Karavida još jednom zahvalile svima koji su svojim angažmanom pridonijeli ovoj suradnji, povrh svega Gradu Klosterneuburgu, Zadarskoj županiji i Gradu Zadru i Veleposlanstvu RH. Nakon koncerta i domaćini i gosti nisu prikrivali zadovoljstvo visokom razinom i profesionalnošću mladih glazbenika obaju škola koje će ova suradnja, u tome se svi slažu, višestruko obogatiti.

U okviru svog programa boravka u Beču Zadrani su posjetili i hrvatsko Veleposlanstvo gdje ih je u ime veleposlanice dr. sc. Vesne Cvjetković pozdravio savjetnik za kulturu Domagoj Marić i g-đa Katarina Dorkin Križ . Navečer, na proljetnom koncertu pridružio im se i g-din Saša Čvrljak, te su svo troje bodrili srčano zadarske učenike, možda i s posebnim žarom, jer su i oni iz Zadra.