ZADAR- Liga za borbu protiv raka najavila je još jednu izložbu u Gradskoj loži u cilju prema kupnji aparata za zračenje za Odjel onkologije. 

U Zadru će prvi put izlagati Stipe Nobilo s Korčule. Njegova izložba bit će otvorena u četvrtak u 19 sati kada će o slikaru i njegovom djelu govori akademski slikara Anton Boris Švaljek, najavila je Mirka Batur koja u ime Lige iz godine u godinu u Ložu dovodi poznate suvremene slikare. U Loži će biti izloženo 25 ulja - koloritni motivi mediteranskog pejzaža. Prodajna cijena bit će od 15 do 60 tisuća kuna, dogovoreno je sa slikarom iz Korčule.

Poziv je to bankama i drugim moćnim tvrtkama da kupe skuplja djela i pridonesu plemenitom cilju. Predsjednik Lige za borbu protiv raka Branko Dukić zahvalio je Mirki Batur na dvostrukom doprinosu udruzi i zadarskoj javnosti. Novac se prikuplja prodajom slika, a zadarska javnost ima priliku prvi put se upoznati sa slikarima koji na taj način izlažu u Zadru, kazao je Dukić.
On je izvijestio o milijun kuna na računu, točnije 1 060 000 kuna, procijenjenoj vrijednosti Ligi darovanog stana za prodaju od 1.1 milijun kuna te namjeri da se za tri godine, dok se završi gradnja i uređenje Odjela za onkologiju, kupi aparat za zračenje onkoloških bolesnika.

Početkom rujna u Loži će izlagati najpoznatiji umjetnik podrijetlom s Korčule -  osebujni Izvor Oreb iz Vela Luke. Do njega nije bilo lako doći, ali umješna Mirka Batur i 71-godišnjeg Oreba uključila je u veliku zadarsku akciju.