Uoči 11. Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova i u povodu 110. obljetnice Hrvatskog pjevačkog glazbenog društva Zoranić, u četvrtak, 10. svibnja u 20 sati u crkvi sv. Nikole održat će se koncert HPGD Zoranić, a gosti će biti klapa Munita.

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić djeluje od davne 1908. Tijekom svoje bogate povijesti, Zoranić je djelovao kroz različite vokalne i instrumentalne sastave, plesne te dramske grupe. Njihov dirigent je Tomislav Košta.

Na programu u prekrasnom ambijentu crkve sv. Nikole će biti djela zadarskih skladatelja J. Alesanija, B. Berse, A. Doličkog, N. Jerolimova, I.Kuljerića, F. Sabalicha i E. Pericha.

Ovaj koncert najbolji je način da se najavi 11. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova u Zadru koje će se održati od 24. do 27. svibnja u Koncertnoj dvorani braće Bersa u novoobnovljenoj Kneževoj palači.

Zborovi će se natjecati u dvije kategorije: mješoviti te muški ili ženski. Nagrade će kao i uvijek do sada bit će Zlatni, Srebrni, i Brončani križić opatice Čike, a tome tko ga će ga osvojiti odlučivat će članovi međunarodnog prosudbenog povjerenstva: Jasenka Ostojić, Davor Bobić, Christian Balandras, Damijan Močnik i Zapro Zaprov. Najbolji će se na završnoj večeri u HNK - u Zadar natjecati za Veliku nagradu grada Zadra u iznosu od 20.000,00 kuna.

Za 11. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova stiglo je 14 prijava. Selekciju programskog povjerenstva prošlo je svih 14 zborova koji će u Zadar doći iz Slovenije, Češke, Litve, Švedske, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i naravno Hrvatske. Ulaz na koncert je slobodan!